NL | FR | LU
Peoplesphere

Uw toekomstig pensioenbedrag is nu beschikbaar op mypension.be !

Sinds januari 2016 kunt u op mypension.be uw pensioendatum berekenen. Na “wanneer?” volgt natuurlijk de vraag “hoeveel?”. Als u een aanvullend pensioen opbouwt, kunt u via mypension.be al zien hoeveel u later zal ontvangen. Vanaf vandaag kunnen werknemers, zelfstandigen en ambtenaren ook op mypension.be terecht voor het pensioenbedrag van hun wettelijke pensioen. De applicatie kreeg ook een nieuwe lay-out en is nu beschikbaar op mobiele toestellen.

Dankzij mypension.be kunt u uw pensioen plannen met kennis van zaken. Als u aan uw toekomstige pensioen denkt, stelt u zich wellicht twee vragen: “Wanneer kan ik gaan?” en “Hoeveel zal ik krijgen?”. Sinds januari 2016 beantwoordt mypension.be die eerste vraag al. 1.124.237 Belgen raadpleegden sindsdien hun pensioendatum, waarvan 884.684 45-plussers.

Vanaf nu kunnen werknemers, zelfstandigen en ambtenaren ook het geraamde bedrag van hun toekomstige wettelijke pensioen (eerste pijler) raadplegen op mypension.be. De 3,4 miljoen werknemers en zelfstandigen die een aanvullend pensioen (tweede pijler) hebben, kunnen al op mypension.be zien hoeveel ze daarvoor opgebouwd hebben en hoeveel ze later zullen ontvangen.

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine: “Een betere dienstverlening aan de burger is een essentieel onderdeel van de pensioenhervorming. Door de betere informatieverstrekking kan iedereen zijn loopbaan met kennis van zaken organiseren.
Het succes van mypension.be, met 6.743.850 bezoeken sinds begin 2016, is niet enkel te verklaren door de kwaliteit van het platform, maar ook door de verwachtingen van de burger, die meer transparantie rond zijn pensioenrechten verwacht. Vandaag kan hij in enkele muisklikken te weten komen wanneer hij met pensioen kan en hoeveel pensioen hij zal krijgen.”

Minister van Zelfstandigen Denis Durcarme: “Vanaf nu kan iedereen zijn toekomstige pensioenbedrag raadplegen op mypension.be. Werknemers en zelfstandigen die een aanvullend pensioen opbouwen, kunnen daarvoor ook terecht op mypension.be. Dit is een belangrijke vooruitgang voor de zelfstandigen: meer duidelijkheid en dus meer zekerheid voor hun toekomstige pensioen.”

Klaar voor mobiele e-government
Voortaan bestaan er ook mogelijkheden om met een mobiel toestel aan te melden bij e-government toepassingen. Daarom hebben we beslist om de interface van mypension.be een verjongingskuur te geven. De applicatie is dus ook toegankelijk op mobiele toestellen.
mypension.be is een samenwerking tussen de FPD (Federale Pensioendienst), het RSVZ (Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen) en Sigedis (de vzw Sociale Individuele gegevens – Données Individuelles Sociales).

Enkele interessante cijfers
– Sinds de lancering van de pensioendatum op mypension.be op 21/01/2016, bezochten 1.412.277 unieke bezoekers in totaal 6.743.850 keer het online pensioendossier
1.124.237 Belgen raadpleegden sindsdien hun pensioendatum, waarvan 884.684 45- plussers.
600.000 gebruikers kozen voor elektronische briefwisseling via mypension.be.
95% van de gebruikers van de huidige versie van mypension.be is tevreden tot zeer tevreden van de tool.
Belgen surfen nu al mobiel (volgens cijfers van BIPT).

Volgens FOD Economie (cijfers 2016):

• Beschikte 85% van de huishoudens in België over een internetverbinding.
• Heeft 54,9% van de burgers (vrouwen 52,8%, mannen 57%) van het internet gebruik gemaakt voor zijn betrekkingen met overheidsinstanties.
• Heeft 34,9% van de Belgen (vrouwen 31,7%, mannen 38,1%) ingevulde formulieren gestuurd naar overheidsinstanties via internet.
• Beschikt 78,4% over een smartphone, 77,6% over een laptop, 53,3% over een desktop
en 48,5% over een tablet.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.