NL | FR | LU
Peoplesphere

Welqome gidst jongeren door de job jungle.

Op 24 april 2018 lanceert het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten (VFU) ‘Welqome’. Dit project is volledig afgestemd op jongeren en wil hen gidsen en begeleiden bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Zo vormt Welqome een kompas voor jongeren in de job jungle.

Met het project Welqome wil de uitzendsector jongeren welkom heten op de arbeidsmarkt door hen te voorzien van de nodige tools of praktische tips en tricks om hun eerste stappen op de arbeidsmarkt succesvol te laten verlopen. Dit ambitieus project kwam tot stand dankzij de financiële steun van de federale regering en wil 3.000 jongeren bereiken over een periode van 2 jaar.

Met een jeugdwerkloosheidscijfer van 16,4% eind 2017, scoort België minder goed dan het gemiddelde van de EU28 (16,1%)1. Vergeleken met buurlanden Nederland (8%) en Duitsland (6,3%) heeft België een achterstand. Het project Welqome speelt daar dan ook op in.
“Uitzendarbeid is voor jongeren een zeer belangrijk kanaal om een eerste job te vinden. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we als sector het engagement nemen om de talenten van jongeren te ontwikkelen. Dit is ook een uitstekend momentum, de arbeidsmarktkrapte wordt steeds groter. Vaak volstaat een klein duwtje in de rug om jongeren op weg te helpen”, verklaart Vincent Vandenameele, directeur van VFU.

Het project wordt uitgerold in 3 fasen:

1. Job Scouting
Deze fase is voorbehouden voor arbeidsmarktprofessionals en brengt uitzendkantoren en jobcoaches van jongeren samen. Gedurende een halve dag geeft Welqome coaches en consulenten de kans om nieuwe methodes te ontdekken om jongeren te bereiken en te motiveren. De Job Scouting zal het werkveld ook informeren over de verschillende acties van het Welqome project.

2. Job Orientation
De Job Orientation mikt op jongeren zelf, die heel wat tips en tricks zullen krijgen om hun eerste job makkelijker te pakken te krijgen. Jongeren kunnen deelnemen aan workshops die hen begeleiden in hun zoektocht door de job jungle. Zo zullen ze te weten komen wat ze zelf echt belangrijk vinden bij het zoeken naar een job en krijgen ze talloze tips om hun CV te pimpen en zichzelf beter te ‘verkopen’ aan een toekomstige werkgever.

3. Job Hunting
Voorzien van heel wat tips en tricks, kunnen jongeren op jacht gaan naar een job tijdens de Job Hunting. Zo kunnen jongeren meteen bij meerdere uitzendkantoren solliciteren.

Welqome biedt nog meer moois om jongeren makkelijker te integreren op de werkvloer: bijkomende opleidingen voor jongeren, een nieuwe versie van een e-learning over uitzendarbeid en de bouw van een nieuwe App in de taal van jongeren, die de klassieke onthaalmethode van bedrijven op een dynamische manier ondersteunt.

VFU zal dit project over heel België uitrollen. Op 24 april vindt de eerste lancering plaats in Leuven. Twee dagen later is een Job Scouting voorzien in Genk, de week daarop in Antwerpen, en later nog in Oostende en Brussel. Vanaf het najaar 2018, wordt Welqome ook in Wallonië gelanceerd. “We hebben ambitieuze doelstellingen vooropgesteld: de organisatie van 100 events over 2 jaar, met een deelname van 1.000 jongerencoaches en uitzendconsulenten en een totaal bereik van 3.000 jongeren. De inschrijvingen lopen vlot binnen, voorlopig zijn al 360 coaches en consulenten ingeschreven voor de Job Scoutings. Welqome zal echt vuurwerk geven”, besluit Vincent Vandenameele enthousiast.

Het Vormingsfonds voor uitzendkrachten (VFU is het vormingsfonds voor de uitzendsector. Het ondersteunt uitzendbedrijven bij hun opleidingsvragen over (kandidaat) uitzendkrachten om competentieversterkend te kunnen werken en zo (kandidaat) uitzendkrachten te helpen in het vinden van een job.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.