NL | FR | LU
Peoplesphere

Wo.Men@Work Award voor Michèle Paque

België heeft een nieuwe ambassadrice voor professionele gendergelijkheid: Michèle Paque, Managing Director van Quintiles Benelux. Ze ontving vandaag de Wo.Men@Work Award 2014, voor de vijfde keer uitgereikt door JUMP, in samenwerking met Coca-Cola Enterprises Belgium. De jury en het publiek kenden haar de prijs toe omwille van haar enthousiaste engagement voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen op de werkvloer.

Als Managing Director bij Quintiles Benelux, leider in ‘gezondheidszorg-outsourcing’, is Michèle Paque erin geslaagd om gendergelijkheid in de praktijk te brengen. Samen met haar team bouwde ze de organisatie van 23 mensen uit tot een toonaangevende speler in de sector met 350 geëngageerde medewerkers, van wie 60 procent vrouwen en 40 procent mannen. Daarbij focust ze sterk op een ‘can do’-houding om mensen te helpen hun groeipotentieel waar te maken.

Zelf bracht ze die ‘can do’-houding ook in de praktijk. Na de geboorte van haar twee zonen en een afwezigheid uit het bedrijfsleven van meer dan een jaar, klom ze opnieuw naar een leidinggevende functie. In de loop van haar carrière verwierf Michèle Paque een sterke knowhow over de ‘nieuwe manier van werken’ waarin meer plaats is voor diversiteit. Veel vrouwen stromen in, maar groeien echter niet door naar een managementfunctie. Michèle Paque is daarom trots dat ze de mindset binnen haar managementteam heeft kunnen veranderen. Het is volgens haar belangrijk om vrouwen te overtuigen dat ze een carrièrekans moeten durven grijpen en dat ze meer bewust moeten zijn van hun capaciteiten.

Michèle Paque: “Ik moedig verschillen tussen vrouwen en mannen aan, maar geloof sterk in een genderevenwicht en gendergelijkheid. Het bouwen van een sterke organisatie op basis van competenties, prestaties, talent en resultaten is de beste manier om de gelijkheid tussen vrouwen en mannen op het werk te bevorderen. Gendergelijkheid bevorderen is durven acties ondernemen. Acties die voor mij intussen vanzelfsprekend zijn maar die anderen helaas nog te vaak doen opkijken: een zwangere vrouw promoveren bijvoorbeeld of een volledig gelijk salaris voor vrouwen en mannen.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.