NL | FR | LU
Peoplesphere

Vlaamse werknemers scoren goed voor Engels

Het rapport van de vierde editie van de EF English Proficiency Index (EF EPI) geeft aan dat volwassenen uit Denemarken het best scoren op Engels als tweede taal, gevolgd door Nederland en Zweden. De volwassenen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten scoren het laagste.België scoort met een negende plaats goed. Ook als er specifiek wordt gekeken naar de kennis van het Engels in de bedrijven, scoort ons land hoegenaamd niet slecht.

De landen met al sterke Engelse taalvaardigheden
blijven hun vaardigheden verder verbeteren, terwijl de landen met een lager Engels taalniveau achteruit neigen te gaan of stagneren.
Volgens het rapport blijft de Engelse taalvaardigheid een belangrijke indicator voor de economische concurrentiekracht van een land, met een sterke correlatie tussen Engels taalniveau en inkomen, welzijn, een goed economisch klimaat en internationale handel. Opmerkelijk is dat deze correlaties een stabiele trend vertonen.

“Engels is van enorm belang op professioneel, cultureel en economisch gebied. De EF EPI heeft al geleid tot inspirerende discussies over het belang van taalonderwijs in de hele wereld en zal ook blijven inspireren”, zegt Dr. Christopher McCormick, EF Senior Vice President of Academic Affairs.

België heeft een opvallende vooruitgang geboekt met een score van 61,21, in vergelijking met 58,74 vorig jaar, waarmee het nu van de 13e naar de 6e plaats op de ranglijst is gestegen.
 Opvallend is ook dat in bijna alle landen waar de test is afgenomen vrouwen beter Engels blijken te spreken dan mannen. België vertoont zelfs de grootste genderspecifieke kloof van Europa met een score van 63,03 voor de vrouwen tegenover een score van 57,68 voor de mannen.
 Weinig verrassend dan weer is dat het Engelse taalniveau in België hoger ligt bij Nederlandstaligen dan bij Franstaligen. In Vlaanderen scoren Gent en Antwerpen het hoogst met respectievelijk een score van 64,40 en 64,18.

Verder wijst de studie ook uit dat studenten en jong gediplomeerden in België over betere Engelse taalvaardigheden beschikken dan andere volwassenen.

Op de werkvloer

Nieuw dit jaar is het EF EPI Report for Companies (EF EPI-c). Dit rapport geeft een ranglijst weer van verschillende landen wat betreft de Engelse taalkennis op de werkvloer en biedt daarnaast ook een inzicht in hoe belangrijk de Engelse taalkennis is in de zakenwereld.

Het rapport van dit jaar toont aan dat veel bedrijven moeite hebben met bij te blijven bij het toenemende belang van de Engelse taal.
 EF is ondertussen al gestart met het verzamelen van data voor het rapport van volgend jaar, dat gegevens zal gebruiken van deelnemers aan de nieuwe EF Standard English Test (EFSET), de eerste kosteloze en gestandaardiseerde Engelse test.

Uiyt het rapport blijkt dat werknemers in Noord-Europa, delen van Centraal Europa en Argentinië een goede kennis hebben van het Engels. Het gaat meestal over de landen waar het niveau van het Engels traditioneel goed is (ons land, maar ook Scandinavië, Nederland, Zwitserland en Argentinië), maar ook Polen verbeterde opvallend. Werknemers in de opkomende economieën, maar ook in Frankrijk en Italië, halen lage scores. In deze landen zien we dat Engels vaak in het beste geval onderwezen wordt als tweede taal in het middelbaar onderwijs. De kwaliteit van het taalonderwijs is er zwak en steunt op achterhaalde methodes.

Internationaal

De top tien van de landen met de hoogste score zijn allemaal Europese landen. Het Engels taalniveau van deze landen blijft een stuk hoger dan de andere deelnemende landen en vertoont een stijgende trend. Noord-Europese landen scoren het best in deze Engelse test.

Daarentegen behalen bijna alle landen in Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Noord-Afrika een lage tot zeer lage score op de EF EPI test. Argentinië, de Dominicaanse Republiek en de Verenigde Arabische Emiraten scoren met hun gemiddeld Engels taalniveau een stuk beter dan de andere landen in hun regio.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.