NL | FR | LU
Peoplesphere

Welzijn en werk-privé balans zijn grootste uitdagingen voor HR teams.

Welzijn en werk-privé balans zijn de belangrijkste uitdagingen voor HR-managers. Dat komt vooral door de noodzaak om meer te doen met minder middelen in een snel veranderende, hybride werkomgeving. Dit blijkt uit de resultaten van een 4-jarig vergelijkend onderzoek door Culture Amp (NL), een platform voor werknemerservaring en Thrive Global. Voor de analyse werden wereldwijd gegevens verzameld van 9.900 HR-professionals tussen 2020 en 2024.

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat minder dan de helft (47%) van de ondervraagde HR-managers van mening is dat hun team in staat is om te voldoen aan de eisen die hun bedrijf stelt aan de HR-functie. Een ander opvallend resultaat is dat maar de helft (48%) van de HR-professionals van mening is, dat ze effectief tijd kunnen vrijmaken om tot rust te komen voor een goede werk-privé balans. Een blik op deze werk-privé balans in verschillende sectoren levert ook interessante inzichten op: Met 27% scoort de bouwsector wereldwijd het slechtst, terwijl de voedings- en drankenindustrie het best scoort (72%).

Ondanks alle uitdagingen laat het onderzoek ook zien dat HR-medewerkers vertrouwen hebben in hun rol: zes op de tien HR-medewerkers is ervan overtuigd dat ze een positieve bijdrage leveren aan hun bedrijf.

Wesley Hendriks, Director Customer Success EMEA bij Culture Amp over het onderzoek: “Na een aantal jaren in crisismodus te hebben verkeerd, hebben HR-teams nog steeds te maken met uitdagende en volatiele omstandigheden die worden gekenmerkt door ontslagen, de terugkeer naar kantoor na de COVID-crisis en een toenemende focus op kostenreductie. Het is dan ook geen verrassing dat deze eisen de druk op HR-teams verhogen. Ze zitten klem tussen beperkte middelen en de stijgende verwachtingen van managers en werknemers. Het is van vitaal belang dat organisaties het welzijn van HR-teams ondersteunen om een positieve werkomgeving te creëren. Als de veerkracht van de HR-afdeling in gevaar komt, zullen de bedrijfscultuur, de betrokkenheid van werknemers en uiteindelijk de winstgevendheid van de organisatie hieronder lijden.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.