NL | FR | LU
Peoplesphere

Aanpassing van de Relancewet: één dag voortgezette beroepsopleiding per werknemer per jaar

Met de Relancewet van 15 mei 2014 (zie NB Arbeidsrecht 2014/6) werd een bijkomende verplichting rond vorming en opleiding geïntroduceerd. Zo moeten sectorale cao’s over vormingsinspanningen vanaf 1 januari 2015 minimaal in het equivalent van één dag voortgezette beroepsopleiding garanderen, zo melden de specialisten van het Instituut voor Arbeidsrecht aan de KU Leuven.

Het nieuwe KB van 4 september 2014 tot uitvoering van artikel 21 van de wet van 15 mei 2014 houdende uitvoering van het pact voor competitiviteit, werkgelegenheid en relance, BS 7 oktober 2014 voorziet nu dat werkgevers die behoren tot sectoren die onvoldoende opleidingsinspanningen realiseren een bijkomende opleidingsbijdrage moeten leveren ter financiering van projecten voor bepaalde risicogroepen. Het KB verduidelijkt bovendien dat de bijdrage niet bestemd is voor het betaald educatief verlof, maar terugvloeit naar werkgevers die goed presteren op het vlak van de tewerkstelling van risicogroepen.

Het KB van 4 september 2014 zal in werking treden op 1 januari 2015.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.