NL | FR | LU
Peoplesphere

Aantal werkzoekenden met uitkeringen daalt verder in Vlaanderen.

Op 30 september 2023 bedroeg het aantal werkzoekenden zonder werk (WZW) 214.813. Ten opzichte van september vorig jaar is het aantal werkzoekenden met een uitkeringsaanvraag gedaald met 3%. Het aantal voormalig niet-beroepsactieve werkzoekenden, dit is de groep zonder rechten op een werkloosheidsuitkering, is toegenomen met 55%. Hierdoor is ook het totale aantal WZW gestegen op jaarbasis (+17%).

Binnen de groep van werkzoekenden zonder werk was 79% in bemiddeling bij VDAB, terwijl 13% bezig was met een opleiding of voortraject. De overige 8% van de werkzoekenden was niet inzetbaar op lange termijn en had nood aan specifieke dienstverlening buiten VDAB.

Gedurende de maand september was er zowel een hoge instroom (+29.749) als uitstroom (-28.596) van werkzoekenden zonder werk. Gebaseerd op de categorie van inschrijving was 36% van de instromers voorheen niet-beroepsactief. 84% van de uitstromers ging aan het werk.

Naast de werkzoekenden zonder werk bereikt VDAB ook werkende burgerklanten (71.564), en studenten en anderen (12.023). Het aantal van beide groepen is gedaald ten opzichte van september 2022.

 

Bron: VDAB

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.