NL | FR | LU
Peoplesphere

Alternatieve Verloning 2020: ontdek de nieuwigheden van 2020 in termen van extralegale voordelen.

Het basisloon van werknemers wordt steeds vaker aangevuld met allerhande extralegale voordelen. Deze vormen van alternatieve verloning zijn bijzonder aantrekkelijk voor de werkgever.Ze bieden hem de mogelijkheid om te ontsnappen aan de hoge fiscale en parafiscale druk. De 2020 editie van het boek ‘Alternatieve Verloning’ is nu beschikbaar.

Werkgevers zijn dan ook enorm bedreven in het gebruiken en bedenken van alternatieve loonvormen: bedrijfswagens, bonussen, … Deze wijze van verloning is bovendien een handige manier om de werknemer aan het bedrijf te binden en speelt bijgevolg een cruciale rol in de verhouding werkgever-werknemer.
De vraag rijst wat alternatieve verloning precies inhoudt. De afbakening van het begrip heeft immers verregaande implicaties op het vlak van de belastingen en de sociale bijdragen.

Dit boek geeft een duidelijk overzicht van de meest voorkomende alternatieve loonvormen. Elke loonvorm wordt apart onder de loep genomen: wat zijn de consequenties op het vlak van de sociale bijdragen? Wat zijn de fiscale gevolgen voor de werkgever en de werknemer? Indien nodig, worden ook juridische aspecten toegelicht.

Deze editie 2020 werd verrijkt met talrijke nieuwigheden:
– aanvullende kinderbijslag en cafetariaplannen: niet meer mogelijk;
– warrantsplan: optieplannen zonder tussenpersoon en de te vermijden valstrikken;
– splitsing van het hoofdstuk Vervoer: de bedrijfswagen / de alternatieven voor de bedrijfswagen (moto, fiets, mobiliteitsbudget) / het woon-werkverkeer en de carpooling;
– preciseringen over het mobiliteitsbudget;
– de wijzigingen aan de voertuigen “valse hybrides”;
– verduidelijkingen en interpretaties in de meeste hoofdstukken;
– updates van alle bedragen.

Om uw exemplaar te bestellen (90 euros btw inbegrepen), gelieve het formulier in te vullen;

Dit boek is ook beschikbaar in het Frans: Les rémunérations alternatives. Kliek hier.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.