NL | FR | LU
Peoplesphere

Maaltijdcheques ondersteunen de horeca: Belgen gebruikten in één week het equivalent van 3,5 miljoen euro maaltijdcheques in de sector.

Een week na de heropening van restaurants in België hebben maaltijdchequegebruikers maar liefst 3,5 miljoen euro uitgegeven in de Horeca. Dat tonen de cijfers van de drie uitgevers van maaltijdcheques in België (Edenred, Monizze en Sodexo) aan.

De horecasector is zich bewust van de meerwaarde van de maaltijdcheque: “We stimuleren het gebruik van maaltijdcheques in de horeca, ze hebben een grote impact op de omzet van restauranthouders”, aldus Olivier Bouquet, voorzitter van VIA. Om de crisis het hoofd te bieden, wil de sector het gebruik van maaltijdcheques in de horeca verder stimuleren. Olivier Bouquet vervolgt: “Oorspronkelijk werden de maaltijdcheques gemaakt om werknemers te helpen bij het kopen van hun lunch. De volledige horeca is dan ook nauw verbonden met deze oorspronkelijke doelstelling.”

De leden van VIA (Edenred, Monizze en Sodexo) stimuleren de begunstigden al regelmatig via bewustmakingscampagnes over het gevarieerde netwerk waarin maaltijdcheques kunnen worden gebruikt. Olivier Bouquet, voorzitter van VIA Belgium: “Maaltijdcheques kunnen nog veel meer betekenen voor de lokale economie en de restaurantsector. Een stijging van de nominale waarde van maaltijdcheques (bijvoorbeeld van € 8 naar € 10) zou automatisch de volumes verhogen die worden gebruikt in onze restaurantnetwerken, maar ook bij lokale bakkers en slagers, wat zich zou vertalen in een toename van de omzet en het creëren van nieuwe banen. Deze maatregel zou ook een gunstig effect hebben op de koopkracht van de Belg.”

Maaltijdcheques spelen een essentiële rol in de Belgische lokale economie: ze kunnen enkel in België gebruikt worden voor voedingsproducten. 60% van de handelaars geeft aan dat maaltijdcheques een positief effect hebben op hun omzet; voor één op drie handelaars vertegenwoordigen maaltijdcheques zelfs 10% van hun omzet.

De drie uitgevers van maaltijdcheques roepen hun begunstigden op om de horeca te blijven ondersteunen. Olivier Bouquet besluit: “We zijn erg blij dat onze gebruikers hebben gereageerd op de heropname van de horeca. Als een meerderheid van onze begunstigden nu het equivalent van twee of drie maaltijdcheques, meer dan normaal, per maand voor deze sector gebruikt, zou dit een enorme boost betekenen voor de restaurants in België.”

Bron: VIA

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.