NL | FR | LU
Peoplesphere

Belang van jobstudenten

Ghizlane Baddane (19j.), jobstudent bij Bakkerij Raf in Boom krijgt de titel Jobstudent van het Jaar 2015. UNIZO en HR-dienstengroep ADMB organiseerden voor het 8e jaar op rij deze verkiezing.

Jobstudenten zijn van onschatbare waarde voor werkgevers. Ze zijn een helpende hand in een zaak of bedrijf. Voor de jongeren zelf staat een studentenjob gelijk aan werkervaring “, argumenteren beide organisaties. Ghizlane begon op haar 16e bij bakkerij Raf. Maar lang daarvoor al was ze een bekende in de bakkerij. Heel de familie Baddane is er vaste klant. Toen Ghizlane oud genoeg was voor een studentenjob vroeg ze zaakvoerster Sara Juliens zelf of ze niemand nodig had. Sindsdien werkt Ghizlane er elke zondag. Enkel examens houden haar soms eens tegen. Haar werkgevers prijzen Ghizlane omwille van haar eerlijkheid, stipheid en vriendelijkheid. Ze kunnen zich naar eigen zeggen “geen zondag meer voorstellen zonder Ghizlane”. Ghizlane Baddane kreeg haar prijs, een extra maandloon van 1.250 euro en een boekenbon van 100 euro, in de bakkerij uit handen van UNIZO-topman Karel Van Eetvelt en ADMB-algemeen directeur Philip Van Eeckhoute.

Meer en meer jobstudenten

Elk jaar gaan meer en meer jongeren aan de slag. Zo waren er in 2014 maar liefst 469.000 jobstudenten actief, ofwel 5 procent meer dan het jaar voordien (bron: RSZ). Ze zijn flexibel, makkelijk inzetbaar, enthousiast en leergierig. Ze verlichten ook het werk van de vaste werknemers, voor 6 op 10 werkgevers de belangrijkste reden om met jobstudenten te werken. Dat blijkt uit een rondvraag van UNIZO bij 555 ondernemers. De flexibiliteit trekt 4 op 10 werkgevers over de streep, het enthousiasme van de jobstudenten is voor 1 op 5 een motivatie. Opvallend, 1 op 5 neemt jobstudenten aan als mogelijk aanwervingskanaal.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.