NL | FR | LU
Peoplesphere

Beste landen voor reizen en remote werken in 2022 onthuld.

Steeds meer mensen omarmen flexibele werkomgevingen en kijken uit naar een ‘workation’ (een combinatie van vakantie en werken op afstand) Reiszoekmachine momondo.be onthult de beste landen ter wereld voor remote werken, met Portugal bovenaan de lijst. België eindigde op de 37e plaats in de wereldwijde competitie tussen 111 landen en op de 20e plek in de Europese ranglijst.

Momondo’s eerste Reis- en werkindex is een informatiebron voor iedereen die een korte of langere periode vanuit een ander land wil werken. Voor deze index heeft momondo 111 landen nauwkeurig geanalyseerd en gerangschikt op basis van 22 factoren in zes categorieën: reiskosten en toegankelijkheid; lokale prijzen; gezondheid en veiligheid; mogelijkheden voor remote werken; sociaal leven; en weer. En zo onthult de index welke landen de beste optie zijn voor remote werken én leuke dingen doen in je vrije tijd.

De top 10 van landen met goede mogelijkheden om te werken én reizen is volgens momondo als volgt:

  1. Portugal
  2. Spanje
  3. Roemenië
  4. Mauritius
  5. Japan
  6. Malta
  7. Costa Rica
  8. Panama
  9. Tsjechië
  10. Duitsland

Portugal is over het algemeen het beste land om remote te werken. Het land scoorde over de hele linie hoog in alle categorieën: geweldig weer, veel uitgaansgelegenheden, lage misdaadcijfers en relatief lage kosten voor levensonderhoud. Portugal heeft ook een visum voor digital nomads en veel inwoners spreken goed Engels, iets wat expats aantrekt. Spanje eindigde tweede plaats, vooral vanwege het grote aantal restaurants en cafés per hoofd van de bevolking, in combinatie met snel internet, veel co-workingruimtes en remote visa voor freelancers. Er vinden ook weinig ernstige auto-ongelukken plaats en het land is bijzonder LGBT-vriendelijk. Roemenië staat op de derde plaats, voornamelijk vanwege de aantrekkelijke prijzen van huurappartementen voor lange termijn en de betaalbare lokale gerechten.

Belgen kunnen nu de beste ‘workation’ plannen voor de tijdzone van hun team, dankzij momondo’s nieuwe functie

Naast de Reis- en werkindex heeft momondo een nieuwe tijdzonekaart. Hiermee kan iedereen snel en gemakkelijk voor een reis de tijdsverschillen zien – ideaal voor mensen die in het buitenland willen werken maar online meetings om 2 uur ‘s nachts niet zien zitten. De lijst op basis van tijdzone houdt rekening met belangrijke factoren en categorieën uit de Reis- en werkindex. De resultaten worden echter getoond op basis van het land waar je vandaan komt en waarvoor je werkt. De landen die qua tijdzone het dichtst bij jouw werktijdzone liggen, staan dus hoger op de lijst. De kaart geeft ook informatie over de actuele reisbeperkingen en vaccinatiepercentages per land.

Alle bronnen zijn verzameld tussen 1 september – 20 oktober 2021. De verzamelde aantallen zijn gebaseerd op de meest recente beschikbare gegevens. Ga hier voor volledige details van de Reis- en werkindex.
.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.