NL | FR | LU
Peoplesphere

Bijverdienen als flexi in retailsector tijdens tijdelijke werkloosheid moet kunnen.

Nowjobs krijgt massale vraag naar flexijobs en jobstudenten in de cruciale dienstverleningen zoals voedsel, verdeling, zorg, etc. Sinds de afkondiging van de drastische maatregelen vanwege het coronavirus stijgt de vraag enorm naar helpende handen. De drukte in de winkels en de mogelijkheid om beroep te doen op uitzendkrachten ter vervanging van werknemers die ziek zijn of thuisblijven voor de kinderen zijn hiervan de oorzaak. “Wij doen een oproep aan de regering om in deze bizarre periode de regels voor flexijobs te versoepelen, alle handen moeten maximaal ingezet worden waar nodig”, klinkt het bij Nowjobs.

Er is een enorm grote vraag naar bijverdieners, flexijobs en jobstudenten in de detailhandel. Sinds vorige week donderdag werd extra vraag naar bijverdieners geregistreerd, vooral bij buurtwinkels en supermarkten. Werknemers die ziek zijn en thuisblijven om de kinderen op te vangen zijn hiervan de oorzaak. Ook de run op voedsel en levensbenodigdheden is een reden. Belangrijk is dat er beroep kan gedaan worden op de uitzendsector wanneer een bedrijf op overmacht staat. Nowjobs roept de regering op om de regels voor flexijobs te versoepelen in de komende, bizarre weken. Alle helpende handen zijn vandaag nodig. De kans om het vervangingsinkomen te verliezen mag daarvoor geen belemmering zijn.

“Nu het coronavirus België heeft bereikt, is er meer vraag naar helpende handen in de retail. Uitzendkrachten worden ingeschakeld om werknemers af te lossen. Ook zij die door ziekte geteisterd zijn of de kinderen moeten opvangen, hebben nood aan vervanging. De wetgeving laat het op dit moment niet toe voor die mensen om bij te klussen onder het flexi statuut. Nochtans is dit voor velen een manier om hun normale inkomen te behouden en voor retailers een flexibele manier om klanten optimaal te voorzien. Daarom vragen wij de overheid om bijverdienen als flexi tijdens tijdelijke werkloosheid toe te staan in deze bizarre periode. We hebben alle handen nodig. Andere oplossingen zoals nachtarbeid zijn vandaag niet mogelijk als flexi, wat wel een goede oplossing zou kunnen zijn in tijden van corona. Zo kunnen gedurende de nacht rekken veilig worden aangevuld. Minder risico en toch wordt het werk gedaan ”, zegt Eline David, Country Manager bij Nowjobs.

De cruciale dienstverleningen zoals voedsel, verdeling, zorg trekken aan, terwijl de horecasector afneemt. “De horecasector herleidt zich niet naar nul, we zien dat er veel zaken zijn die zich organiseren naar afhaalmogelijkheden. We krijgen ook veel aanvragen om chauffeurs in te schakelen voor levering”, aldus Eline David van Nowjobs. Andere opportuniteiten steken ook de kop op voor bijverdieners. Zo gaan er steeds meer jobstudenten te werk als kinderoppas of als helpende hand bij ouderen door bv. hun boodschappen te doen. Nowjobs start een online petitie om aandacht te geven aan de noodzaak flexi’s zoveel mogelijk in te schakelen als tijdelijke oplossing.

Bron: Nowjobs

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.