NL | FR | LU
Peoplesphere

Chemie- en farmasector zet 50 ‘Ondernemers voor de Klas’.

Vijftig bedrijfsleiders, managers en experten uit de chemie, kunststoffen en life sciences geven de komende maanden zowat zestig gastlessen aan leerlingen uit het secundair en hoger onderwijs. Sectorfederatie essenscia vlaanderen zet zo mee de schouders onder het Vlajo-initiatief ‘Ondernemers voor de Klas’, het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen.

Doelstelling: jongeren inspireren voor wetenschappen en techniek in hun verdere studie- of beroepskeuze. Wouter De Geest, topman van BASF Antwerpen, gaf vandaag de aftrap voor 70 ASO-leerlingen in het Gemeentelijk Instituut Brasschaat. In april en mei is er voor het eerst een STEM-lessenreeks.

Gastlessen moeten jongeren inspireren voor wetenschap en techniek.

Sectorfederatie essenscia vlaanderen stuurt opnieuw heel wat ondernemers en bedrijfsleiders van internationale ondernemingen en kmo’s naar alle Vlaamse provincies om gastlessen te geven aan laatstejaarsleerlingen uit het secundair onderwijs en studenten uit het hoger onderwijs. Met ‘Ondernemers voor de Klas’ wil de sector de ondernemingszin bij jongeren aanscherpen, de vele toekomstmogelijkheden van wetenschappelijke en technische studierichtingen promoten en een brug bouwen tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Speciale STEM-lessenreeks is nieuwigheid.

Nieuw dit jaar zijn de gastlessen door een tiental experten van essenscia vlaanderen. Met feiten, cijfers en boeiende verhalen zullen ze elk vanuit hun vakgebied duidelijk maken dat Vlaanderen wereldkampioen is in chemie en life sciences, een sector die de noodzakelijke innovaties levert voor maatschappelijke uitdagingen zoals duurzame mobiliteit, de klimaatkwestie of de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. In april en mei is er in samenwerking met Vlajo voor de eerste keer ook een STEM-lessenreeks met specifieke aandacht voor de wondere wereld van Science, Technology, Engineering en Mathematics.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen: “Met ‘Ondernemers voor de Klas’ willen we jongeren aantonen dat chemie, kunststoffen, farma en biotech cruciaal zijn voor onze levenskwaliteit. Bovendien biedt deze boeiende sector heel wat jobkansen voor jong talent met technische en wetenschappelijke vaardigheden. De jongeren van vandaag zijn het menselijk kapitaal van morgen waarmee we internationaal het verschil moeten maken.”

‘Ondernemers voor de Klas’ is een initiatief van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) in samenwerking met Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en projectpartner essenscia vlaanderen. In totaal nemen 23 sectorbedrijven deel: Agfa-Gevaert, Amcor Flexibles, BASF Antwerpen, Borealis, Chemours, Chevron Phillips, Covestro, Datwyler, Ecosynth, EuroChem, Indaver, INEOS, JSR Micro, LANXESS, Lubrizol, Monsanto, Nippon Shokubai, Nitto, Oiltanking Stolthaven Antwerp, Prayon, Sanofi, Tessenderlo Group en Vynova.

Bron : Essenscia vlaanderen

 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.