NL | FR | LU
Peoplesphere

CLB Group lanceert nieuwe divisie ‘CLB Academy’ om de groepskennis ter beschikking van zijn klanten te stellen.

CLB Group, de HR-groep uit Alken, krijgt er een zevende pijler bij. De nieuwe divisie ‘CLB Academy’ biedt werknemers, teams en organisaties opleidingen in open aanbod en incompany. De opleidingen van CLB Academy bundelen de ervaring die CLB Group de afgelopen 30 jaar verzamelde. “Vorige jaren organiseerden we al opleidingen via onze pijlers CLB Externe Preventie en CLB Sociaal Secretariaat”, vertelt drijvende kracht Ine Indesteege.

Kersvers ‘Learning & Development Manager’ Ine Indesteege (30) trekt de kar. Zij wordt meteen het jongste vrouwelijke lid van het managementteam: “Veel mensen kennen CLB Group nog als een sociaal secretariaat. Maar ondertussen zijn we zoveel meer. Binnen de zes andere pijlers van onze groep is een berg kennis aanwezig. Die stellen we via deze opleidingen ter beschikking van klanten.”

Vrouwelijke touch in management

De ambitieuze Ine Indesteege treedt op haar 30ste ook toe tot het managementteam van CLB Group, waar zij samen met Wietske Hoogerwerf, Veerle Vandormael, Ilse Poelmans en Evie Knaepen voor een frisse en vrouwelijke blik zorgt: “Binnen CLB Academy stuur ik onze leer- en ontwikkelingstrajecten voor alle profielen aan, van op de werkvloer tot op directieniveau. Tegelijk zit ik met de andere managers samen over de weg die we met CLB bewandelen en de rol die de Academy hierin speelt. Door de interne samenwerking binnen onze Group te versterken wil ik CLB Group verder helpen groeien.”

Innovatieve inzichten in huiselijke sfeer

Hoe wil CLB Group het verschil maken in de opleidingswereld? “CLB Group ondersteunt de groei van kleine en grote ondernemingen”, stelt Ine. “Door het deelnemersaantal bewust te beperken maximaliseert de interactie. Klanten die nood hebben aan meer informatie of begeleiding met betrekking tot het opleidingsthema kunnen bovendien ook steeds op ons beroep doen. Daarbij zijn ook de relatiebeheerders actief betrokken. Zij komen tijdens de dag langs om naar de ervaringen te polsen. Die huiselijke sfeer werkt.”

Bovendien waakt CLB Academy erover dat haar opleidingen aansluiten bij de reële noden op de werkvloer: “Al onze trainers blijven met hun voeten in het werkveld staan. Dagelijks contact met onze klanten garandeert een maximaal relevante en actuele trainingsinhoud. We bieden trajecten op maat over HR, Sociaal Recht & Payroll, Verzekeringen en Welzijn, Preventie en Bescherming. Ook voor andere thema’s – zoals GDPR – voorzien we de juiste opleiding. Een intensieve zesdaagse module is dan weer ideaal om bijvoorbeeld ‘Sociaal recht & Payroll’ helemaal te doorgronden.”

Deelnemers kunnen de opleidingen in het open aanbod volgen op trainingslocaties in Alken, Herentals, Geel en Turnhout. Die geografische spreiding vergroot tijdens de komende jaren. Begin 2020 lanceert CLB Academy haar eerste e-learning (over beeldschermwerk). “Dankzij e-learnings en webinars leren deelnemers tijds- en plaatsonafhankelijk. We zullen in de toekomst vaker op deze digitale component inzetten. Klanten die dit wensen, kunnen zich op deze manier nog makkelijker en sneller bijscholen”, sluit Ine af.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.