NL | FR | LU
Peoplesphere

Defensie zoekt 500 technische profielen

Op 3 april organiseren Defensie, VDAB en Le Forem een jobdag om 500 technische profielen te vinden. Met de krapte op de arbeidsmarkt is dat een hele uitdaging, vooral bij een grootschalige aanwerving waar Defensie nu voor staat.

De vraag naar technische profielen is op enkele jaren tijd enorm gestegen. In 2013 werden er ongeveer 3000 vacatures gemeld bij VDAB die onder de noemer ‘industriële technici’ vallen. In 2018 waren dat er meer dan 10.000.

Bij Defensie staan in totaal meer dan 2000 vacatures open. Een kwart van die vacatures zijn voor technische profielen van uiteenlopende specialisaties en niveaus. In de vraag naar nieuwe profielen, speelt de technische vernieuwing bij Defensie een belangrijke rol. Dominiek Saelens, Manager jobmarketing bij Defensie: “We krijgen binnenkort heel wat nieuwe vliegtuigen, voertuigen en schepen. Denk maar aan de F35 bijvoorbeeld, de opvolger van de F16, of de recent aangekochte mijnenjagers.”

Om de vacatures ingevuld te krijgen, organiseert VDAB samen met Defensie en Le Forem op 3 april 2019 de jobdag ‘Defensie en Techniek’. De jobdag gaat door op 6 verschillende locaties in België: Zeebrugge, Temse, Herentals, Genk, Bergen en Verviers. Op elke locatie zal materiaal tentoongesteld worden zodat bezoekers een beeld kunnen krijgen van hun toekomstige job. Geïnteresseerden zullen na infosessies meteen kunnen solliciteren voor een job.

In Vlaanderen gaan de jobdagen door in competentiecentra van VDAB waar opleidingen gericht op techniek worden aangeboden. Werkzoekenden die nog niet helemaal voldoen aan het gevraagde profiel, krijgen daardoor ook te zien welke opleidingsmogelijkheden er zijn om zich bij- of om te scholen.

Bron: VDAB

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.