NL | FR | LU
Peoplesphere

Digitaal uitzendplatform Nowjobs rekruteert studenten en vrijwilligers voor vaccinatiecentra.

Om op heel korte tijd voldoende medewerkers te kunnen inschakelen in de 4 vaccinatiecentra in het Meetjesland, doen die centra sinds vrijdag een beroep op NOWJOBS dat instaat voor de rekrutering en de HR administratie. Die uitdaging kan NOWJOBS aangaan omdat het als digitaal uitzendplatform kan putten uit haar “pool” van 260.000 ingeschrevenen met daartoe behorend meer dan 5.000 studenten met een medische achtergrond, alsook 121.000 vrijwilligers.
Dinsdag starten de 4 vaccinatiecentra in het Meetjesland (Aalter, Evergem, Lievegem & Sijsele) met medewerkers die NOWJOBS aanlevert of die zich spontaan aanmelden bij de vaccinatiecentra. De payroll wordt ook voor de spontante instroom verzorgd. Dinsdag is een opstartdag waarop de eerste oplage aan beschikbare vaccinaties ingeënt wordt.

NOWJOBS  kan met haar app zeer snel inspelen op de noden van organisaties, bedrijven die studenten, medewerkers willen inzetten om tijdelijke personeelstekorten op te vangen en grote flexibele poules op te bouwen. Naast de 121.000 vrijwilligers, zijn ook de meer dan 5.000 studenten met een medische achtergrond die NOWJOBS direct beschikbaar heeft, troeven voor de vaccinatiecentra.

100% digitaal = geen HR administratie

In de 4 vaccinatiecentra van het Meetjesland kunnen ze op hun 2 oren slapen gezien NOWJOBS 100% digitaal werkt en er daardoor voor hen geen HR administratie aan te pas komt. Immers, NOWJOBS kan in een volledige ontzorging voor HR voorzien omdat zowel de hele personeelsadministratie digitaal verloopt alsook de prestaties automatisch worden verwerkt.  Dankzij de koppeling tussen BOOK’U en NOWJOBS worden de medewerkers van de vaccinatiecentra op het einde van elke week stipt uitbetaald. De prestaties worden op basis van de tiktijden in BOOK’U automatisch verwerkt.

Jobstudenten inzetten om bedrijven terug op te bouwen

Op 4 jaar tijd is NOWJOBS er als 100 % digitaal uitzendplatform in geslaagd om naast 260.000 bijverdieners ook met meer dan 10.000 bedrijven en organisaties samen te werken die allen van de APP gebruik maken om snel personeel in te schakelen. Elke maand worden meer dan 10.000 bijverdieners flexibel tewerkgesteld.

Een belangrijke groep binnen het digitaal platform van NOWJOBS zijn studenten. Zij kunnen gelijktijdig bedrijfservaring opdoen en een centje bijverdienen om hun studies te bekostigen als jobstudent. Daarnaast kan deze groep – die flexibel inzetbaar is – veel betekenen bij de heropbouw na corona: “Wij zijn blij dat we  studenten in tijden waar ze nauwelijks nog aan een studentenjob geraken aan werk kunnen helpen. De vaccinatiecentra kunnen we nu uit de nood helpen maar los hiervan zou elk bedrijf een studentenplan moeten hebben want ze zijn het human capital van de toekomst. Studenten kunnen bijdragen om bedrijven na deze uitdagende coronatijden terug mee op te bouwen. Bedrijven die daarop inzetten geeft het ook een voorsprong in de war of talent die ondanks alles blijft aanhouden,” aldus Eline David, country manager NOWJOBS.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.