NL | FR | LU
Peoplesphere

Flexibel werken voor alle leeftijden en niet alleen voor millenials.

Het succes van flexibele werkplekken en coworking wordt vaak toegeschreven aan de intrede van de millennials op de werkvloer. Toch blijken alle leeftijden overtuigd van de voordelen van flexwerken. Zo vindt ook een meerderheid (55%) van de 55-plussers dat flexplekken een creatievere werkomgeving bieden dan het klassieke kantoor (tegenover 68% van de millennials, geboren na 1980). 

Werken kan je vandaag overal, ook van thuis, maar dat wordt als asociaal ervaren. Meer dan de helft van de millennials (52%), tegenover 42% van de 55-plussers, vindt dat flexwerken – en het contact met andere professionals – hun productiviteit verhoogt.

Een inspirerende werkomgeving is belangrijker voor millennials (67%) dan voor 55-plussers (58%). 67% van de millennials, tegenover 55% van de 55-plussers – is van mening dat flexwerken extra zakelijke opportuniteiten biedt.
84% van de millennials vindt dat de mogelijkheid om te flexwerken bedrijven helpt om toptalent aan te werven en te behouden. Bij de 55-plussers is dit 75%.

William Willems, Algemeen Directeur van Spaces België: “Dit onderzoek toont aan dat werknemers van alle generaties openstaan voor de voordelen van flexwerken. Dit biedt kansen voor zowel bedrijven als werknemers. Door verschillende generaties in een inspirerende omgeving te laten coworken – en de kennisuitwisseling die daarmee samengaat – ontstaan de meest creatieve ideeën.”

Methodologie – Meer dan 18.000 werknemers uit 96 landen werden in januari 2018 online ondervraagd. Deze contacten komen uit de internationale databank van Spaces (IWG) die bestaat uit meer dan 2,1 miljoen professionals en is representatief voor hogere managers en zaakvoerders over de hele wereld. Het onderzoek werd uitgevoerd door het onafhankelijke bureau MindMetre.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.