NL | FR | LU
Peoplesphere

GlaxoSmithKline (GSK) is de aantrekkelijkste werkgever in België

GSK is door 15 000 respondenten in België verkozen tot meest aantrekkelijke werkgever in België. Van diegenen die het bedrijf kennen zegt 51% graag tot heel graag bij het bedrijf te willen werken. GSK haalt het nipt voor Janssen Pharmaceutica en Brussels Airlines. Daarmee wint het farmabedrijf voor de 4de keer de Randstad Award, een absoluut record. Andere winnaars dit jaar zijn Google bij de disruptieve brands en Mercedes-Benz die als outperformer het meest positief afwijkt van het sectorgemiddelde.

Als extra sector werden dit jaar de disruptive brands bestudeerd. Het gaat telkens om bedrijven die in hun sector voor de nodige omwenteling zorgen. De meesten zijn ontstaan in Silicon Valley en zijn bijna constant in het nieuws, waardoor ze erg bekend zijn. Het is Google die in deze aparte categorie als aantrekkelijkste werkgever uit de bus komt. Maar liefst 61% van de ondervraagden die Google kennen, zouden er graag werken. Nooit haalde een privébedrijf een hogere score in de 16-jarige geschiedenis van het onderzoek. Google haalt het redelijk afgetekend voor Apple (55%), Tesla (54%) en Facebook (48%). Uber, wiens businessmodel uitdrukkelijk niet op werkgeverschap is gebaseerd, eindigt in de rangschikking als laatste met slechts 14%.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.