De koopkracht van Belgische werknemers verhogen en tegelijkertijd de sectoren laten heropleven die het zwaarst getroffen zijn door de coronacrisis, dát is het nobele doel van de gloednieuwe consumptiecheques van Monizze. De pionier in volledig elektronische cheques hanteert daarbij ongeziene veiligheid, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid conform de harde realiteit in het straatbeeld.
Monizze, specialist in volledig elektronische maaltijdcheques, ecocheques en cadeaucheques, geeft zijn klanten vanaf 1 september de mogelijkheid om via hun bestaande digitale account of hun nu vier-in-één-kaart een beroep te doen op nieuwe consumptiecheques. Laten we ook niet vergeten dat Monizze in mei, net na de lockdown, ‘Activ’ lanceerde – een online platform waar medewerkers aan de beste prijzen allerlei sport-, vrijetijds- en culturele activiteiten kunnen boeken en betalen.
“Niet alleen bedrijven en overheden, maar ook – en vooral – winkeliers zien in deze bijzonder moeilijke tijden door het bos de bomen niet meer. Het exclusief elektronische formaat van onze cheques zal alle partijen zeer kostbare tijd besparen,” zegt Jean-Louis Van Houwe, oprichter en CEO van Monizze. “Telewerken is gangbaarder dan ooit, en werkgevers die geen papieren cheques op de post hoeven te doen, vermijden niet alleen extra kosten, maar ook het risico op verlies en diefstal. Werknemers kunnen gewoon de Monizze-kaart gebruiken die al in hun portefeuille steekt. Bovendien is het betaalmiddel zeer makkelijk te beheren, wat goed nieuws is voor handelaars en restaurateurs die besluiten ermee te werken.”
Laten we ook niet vergeten dat gezondheidsexperts al maandenlang adviseren om cashtransacties tot een minimum te beperken om COVID-19 de kop in te helpen drukken – de Brusselse fintech draagt dus ook haar steentje bij aan een veiligere wereld op het vlak van gezondheid.
“De politieke besluitvormers geven bedrijfsleiders de mogelijkheid om hun werknemers consumptiecheques te geven, vrij van sociale lasten en 100% fiscaal aftrekbaar, tot 300 euro – een initiatief dat we toejuichen,” besluit Jean-Louis Van Houwe. “Dit cumuleerbare extralegale voordeel verdient het mee te gaan met zijn tijd en belooft sterk bij te dragen aan het herstel van de zwaarst getroffen sectoren, waaronder de horeca, culturele instellingen, sportverenigingen en kleine ondernemingen. Vereenvoudigen zit in ons DNA. Het was dan ook onze plicht om een gezonde dosis flexibiliteit te tonen en op die manier bij te dragen aan het economisch herstel.”