NL | FR | LU
Peoplesphere

GODIVA plaatst de empowerment van vrouwen voorop en zet Vijf transformatieve ngo’s in de kijker.

Vandaag vallen vijf niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) en organisaties zonder winstoogmerk in de prijzen vanwege hun inspanningen voor de empowerment van vrouwen in de eerste prijzencategorie van het Lady GODIVA-initiatief. GODIVA, de wereldwijde leider op vlak van luxechocolade, reikt deze individuele prijzen uit aan ngo’s en organisaties zonder winstoogmerk in vijf van de wereldwijde markten van GODIVA: de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, België en China. De winnaars in 2021 zijn Hot Bread Kitchen (Verenigde Staten), Up With Women (Canada), #SheDIDIT (België), China Women’s Development Foundation (China) en AVA: Against Violence and Abuse (Groot-Brittannië).

Deze organisaties worden erkend en beloond door GODIVA vanwege hun werk om vrouwen kansen te bieden en een positieve invloed te hebben op hun lokale gemeenschappen, of ze nu vrouwen steunen door middel van transformatieve banen in de voedingssector, een duurzame manier vinden om armoede te ontvluchten of op gender gebaseerd geweld en misbruik de wereld uit te helpen. Hun geweldige inspanningen kaderen in de missie van GODIVA om de ogen van mensen te openen voor een mooiere wereld in de hoop een betere toekomst te scheppen.

“De verbintenis van GODIVA om lokale en wereldwijde gemeenschappen te steunen en een cultuur te creëren waarin diversiteit, gelijkheid en inclusie vooropstaan is een centrale merkbelofte”, aldus Nurtac Ziyal Afridi, chief executive officer bij GODIVA. “Het is een eer deze inspirerende organisaties te steunen die belangrijke stappen zetten om vrouwen wereldwijd meer kansen te bieden. Onze medewerkers hebben deze winnaars geselecteerd op basis van de nobele inspanningen die iedere organisatie heeft geleverd om het leven van vrouwen in hun gemeenschappen te verbeteren. Ze verdienen het in de bloemetjes te worden gezet voor hun waardevolle bijdragen aan de maatschappij.”

Met deze giften wordt tevens het erfgoed van Lady Godiva geëerd. Tijdens haar befaamde missie te paard streed Lady Godiva voor de rechten van haar gemeenschap en startte ze een missie die GODIVA vandaag voortzet. GODIVA tracht deze ngo’s en organisaties zonder winstoogmerk te steunen, en niet alleen door giften, maar ook door wereldwijde zichtbaarheid en betrokkenheid van de gehele GODIVA-gemeenschap. Dit doen we om deze organisaties te helpen hun missies voort te zetten om vrouwen wereldwijd kansen te bieden. Dit is slechts één belangrijke stap in ons streven naar iets terug te doen. Hiertoe vonden we inspiratie in de queeste van Lady Godiva meer dan 1.000 jaar geleden om een wereld te scheppen waarin we allemaal gewaardeerd werden voor onze inherente waarde.

Winnaar 2021: België – #SheDIDIT

Sinds 2018 is #SheDIDIT een vooraanstaand platform voor ondernemende vrouwen met uiteenlopende roots. De organisatie wilt de talrijke vrouwelijke ondernemers met een migratieachtergrond in België in de kijker plaatsen. Ook wil ze het beeld van ‘de ondernemer’ opnieuw definiëren door middel van inspirerende verhalen. De organisatie richt zich op vrouwen die in België geboren en getogen zijn en op vrouwen die recent in het land zijn aangekomen en ondernemer willen worden, jonge vrouwen met veel potentieel en opkomende talenten.

“Als de voornaamste organisatie die ambitieuze meisjes en ondernemende vrouwen van uiteenlopende culturele achtergronden in België in de kijker plaatst, kansen geeft en coaching biedt, zijn we vereerd door GODIVA te worden beloond voor ons zinvolle werk”, aldus de CEO van #SheDIDIT, Lien Warmenbol. “Dit doen we door verhalen te delen, netwerkevenementen en workshops te organiseren en coaching te bieden aan startende ondernemingen. #SheDIDIT ondersteunen betekent investeren in de toekomst van deze ondernemende vrouwen!”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.