NL | FR | LU
Peoplesphere

HRT07

HRT07

Dossier n°07: Beloning

Het lijkt wel of alle publieksenquêtes de hr-realiteit tegenspreken en ervan uitgaan dat loon het enige is dat mensen gelukkig maakt. Hr-managers weten dat dat niet zo is, maar onderzoekers geloven toch nog dat er werk aan de winkel is voor humanresources.

Heeft de prikklok nog een toekomst

Secretaris-generaal Rudy Aernoudt van het Vlaams departement voor Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) droomt ervan de prikklok af te schaffen, als onderdeel van een nieuwe wind die waait door de administratie. Bij de federale overheidsdienst Personeel en Organisatie klinkt hetzelfde geluid. De privé-sector lijkt echter minder geneigd deze trend te volgen. Daarvoor zien zij nog te veel voordelen in het systeem.

Hrm van het jaar: de kandidaten gescreend

Van twintig naar vier: zo ging het dit jaar met de lijst genomineerden voor de ‘hr-manager van het jaar’-titel. Hoewel deze prijs af en toe onder vuur lag, blijkt er na zeventien jaar weinig sleet op de formule. Niemand zal betwisten dat de winnaars van destijds zeer lang gevestigde namen (geweest) zijn. De lijst van vandaag zal hoe dan ook weer een illustere naam opleveren. Op 26 april wordt de winnaar bekend gemaakt op de hrm-night. Tot dan kan u zich laten overtuigen door volgende getuigenissen.

U kan dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15 € per pdf dossier – 15 € per dossier op papier.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.