NL | FR | LU
Peoplesphere

IBO-dag op 8 november: VDAB werknemers massaal de straat op met één missie.

Op 8 november trekken zo’n 5000 werknemers van VDAB voor de vijfde keer de straat op voor de IBO-dag. Hun bedoeling is méér dan 20.000 bedrijven overtuigen dat een individuele beroepsopleiding (IBO) de perfecte oplossing is voor het invullen van hun vacatures. Ook gedelegeerd bestuurder Fons Leroy neemt deel, samen met de partners van VDAB.

Er zijn ontzettend veel vacatures, maar toch blijft het voor bedrijven soms moeilijk om de juiste kandidaat te vinden. VDAB wil alle middelen inzetten om de bedrijfswereld bij te staan in zijn ‘war for talent’. Vaak hebben kandidaten wel veel troeven in huis, maar missen ze ervaring of het juiste diploma. Een individuele beroepsopleiding (IBO) is het antwoord om vacatures in te vullen. Want zo leiden werkgevers een werkzoekende zelf op tot de ideale werknemer. Geen (relevante) ervaring is dan zelfs…een pluspunt.

Dat is de pitch waarmee VDAB en zijn partners op donderdag 8 november massaal naar de bedrijven stappen. Door zo’n grote actie bereiken VDAB en partners op één dag meer dan 20.000 werkgevers met een concrete oplossing.

Dit jaar wil VDAB, naast het flyeren en bellen in een pop-up callcenter ook de werkgevers verrassen met een ‘pakjesdienst’. De gespecialiseerde IBO-bemiddelaars pakken letterlijk uit met de ideale medewerker voor de werkgever. De ‘pakjesdienst’ verwent 1000 werkgevers die een vacature hebben met een cadeautje.

Vernieuwde IBO

Met een IBO leidt een werkgever zelf de ideale werknemer op via een training op de werkvloer van minimum één maand en maximum zes maanden. Het resultaat: een medewerker volledig op maat van zijn of haar bedrijf. Na het succesvol afronden van een IBO krijgt de IBO’er een contract (van bepaalde of onbepaalde duur) in het bedrijf, waardoor vacatures sneller ingevuld geraken. Tussen juli 2017 en juni 2018 startten er 14.792 IBO’s. Ruim 90% van de IBO-cursisten is zes maanden na opleiding nog steeds aan het werk. Dankzij deze formule is een gebrek aan ervaring geen nadeel meer.

Het systeem is nu nog gebruiksvriendelijker, transparanter en eenvoudiger. Sinds september 2018 verloopt de volledige aanvraag digitaal en betaalt de werkgever een vaste premie per maand zonder dossier-, verplaatsings- en andere kosten.

 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.