NL | FR | LU
Peoplesphere

Jobs, jobs, jobs in de chemie-, kunststoffen- en farmasector.

Zowat 500 laatstejaarsstudenten en pas afgestudeerden gingen gisteren op zoek naar een boeiende job in de chemie, kunststoffen en life sciences tijdens de zevende editie van het jobevent ‘We Are Chemistry’ in Antwerpen. De sector kent de sterkste jobgroei in tien jaar tijd en moet om de uitstroom van gepensioneerde medewerkers op te vangen alleen al in Vlaanderen jaarlijks gemiddeld 2.000 nieuwe mensen aanwerven.

De achttien deelnemende sectorbedrijven bieden dan ook een waaier aan vacatures aan, waarbij vooral de nood aan jong talent met een technisch of wetenschappelijk profiel erg groot is. ‘We Are Chemistry’ is een initiatief van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen, met steun van sectorfederatie essenscia vlaanderen en het Antwerpse provinciebestuur.

In de chemie en life sciences in Vlaanderen kwamen er de voorbije jaren ruim 1.000 jobs bij. Uit een sectorenquête blijkt dat voor meer dan de helft van de openstaande vacatures geen specifieke werkervaring is vereist, wat heel wat kansen biedt voor pas afgestudeerden. Toch studeren er nog altijd te weinig jongeren af met een STEM-diploma (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Volgens een studie van de OESO gaat het in België om minder dan 20% van de afgestudeerden, terwijl dit percentage in Duitsland bijna dubbel zo hoog ligt.

Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen: “De chemie-, kunststoffen- en farmasector is een van de meest innovatieve sectoren van het land en bedrijven zijn permanent op zoek naar jong talent, zowel in productie als in R&D. Vooral ingenieursprofielen en technische functies zoals procesoperatoren en onderhoudstechnici zijn erg in trek. Het is dus belangrijk dat nog meer jongens én meisjes voor een technische of wetenschappelijke studierichting kiezen. Die STEM-opleidingen zijn echt een springplank naar een job.”

Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie en voorzitter POM Antwerpen: “Chemie, kunststoffen en life sciences zijn meer dan ooit economische speerpuntsectoren voor de provincie Antwerpen. We beschikken over een van de grootste chemieclusters in de wereld, met ook een sterke aanwezigheid van ondernemingen in kunststoffen en farma. Met ‘We Are Chemistry’ willen we de veelzijdigheid en duurzaamheid van deze sector in de kijker zetten”

Deelnemende bedrijven aan ‘We Are Chemistry’ 2018 zijn: Agfa-Gevaert, Alcon, BASF, Covestro, EuroChem Antwerpen, Evonik, Imerys, Indaver, INEOS, Janssen Pharmaceutica, LANXESS, Monsanto, Nippon Shokubai, Oiltanking, Oleon, Soudal, Total en Umicore.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.