NL | FR | LU
Peoplesphere

Katelijne Van Overwalle (Sibelga): “Ik droom van een ‘Sibelgaschool'”

Dat haar opleiding klinische psychologie vandaag, als HR-directeur, nog steeds van pas komt, dat vindt ze eigenlijk wel jammer. Maar de druk op álle werknemers neemt steeds meer toe, en dus is het aan HR om een preventief gezondheidsbeleid op te zetten. Maar Katelijne Van Overwallen HR-directeur bij Sibelga, de Brusselse distributienetbeheerder, houdt zich ook bezig met de vorming van (toekomstige) medewerkers, met competentiebeheer en het haalbaar maken van langere loopbanen.

‘Er zijn zoveel werkelijkheden als personen met telkens specifieke lasten die elk de nodige aandacht verdienen’, zo staat er op de glazen wand in het kantoor van Katelijne Van Overwalle geschreven. Ze houdt ervan om elke week een ander inspirerend citaat te zoeken en te delen met wie haar kantoor binnenwandelt. “De ‘one size fits all’ heeft voor mij nooit bestaan”, duidt ze haar ‘spreuk van de week’. “Elke persoon verdient de nodige aandacht, omdat elke persoon op een andere manier naar de wereld kijkt, andere privéproblemen heeft, andere werkproblemen, andere functieverwachtingen. Het blijft een permanent aandachtspunt om elke werkelijkheid zijn nodige aandacht te geven.”

Lees het volledige gesprek in Peoplesphere 91

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.