NL | FR | LU
Peoplesphere

Kortste lunchpauze voor Belgische werknemers, langste voor Franse collega’s.

Voor Belgische werknemers duurt de gemiddelde middagpauze slechts 22 minuten, terwijl de Britten, Duitsers & Fransen respectievelijk 24, 25 en 29 minuten aan hun maaltijd besteden. Er is ook een duidelijk verschil in de toegelaten duur van de lunchpauze.

Na de studie begin 2019 over lunchpauzes in België maakt jobsite StepStone nu de vergelijking met de rest van Europa. Vandaag maken ze de resultaten bekend van hun enquête met meer dan 10.000 deelnemers in enkele belangrijke buurlanden.

Zoals blijkt uit de onderstaande grafieken, benutten heel wat Europese werknemers (49 % tot liefst 60 %) hun lunchpauze niet volledig.
Duitsland staat op dat vlak duidelijk op de eerste plaats, terwijl België de nummer twee is. In Frankrijk zien we dat meer dan 50 % wel de volledige toegestane tijd benut, in tegenstelling tot de andere afgebeelde landen.

Te veel werk voor een middagpauze?

De belangrijkste reden om geen volledige middagpauze te nemen, is dezelfde in alle landen: er is gewoon te veel werk. In Duitsland, België, Oostenrijk & het Verenigd Koninkrijk voelt 65-75 % dit zo aan. In Frankrijk zegt 41 % van de deelnemers om die reden geen lunchpauze te nemen.
Andere genoemde redenen zijn de mogelijkheid om het werk vroegtijdig te verlaten en taken van collega’s die moeten worden overgenomen.

Bron : Stepstone

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.