NL | FR | LU
Peoplesphere

Kurt Van Raemdonck (FOD Financiën): Een nieuwe cultuur implementeren in een federale overheidsdienst

Dienstverlening, efficiëntie, gedrevenheid, betrokkenheid, lerende organisatie, diversiteit, doeltreffendheid, feedback, verantwoordelijkheid, … Het zijn allemaal begrippen die leven in de FOD Financiën. In deze federale overheidsdienst ligt er namelijk een zware nadruk op de mens en People Management.

De FOD Financiën is de grootste federale overheidsdienst en bestaat al sinds 1830. Het was een van de eerste vijf ministeries in ons land. Vandaag bestaat de FOD uit zes administraties aangevuld met ondersteunende stafdiensten. Niemand zou de FOD Financiën een kleine werkgever durven noemen. Integendeel, met zijn ongeveer 22.000 personeelsleden, verdeeld over ongeveer 220 kantoren, speelt de overheidsdienst mee met de allergrootsten in ons land… Maar de besparingen en de vergrijzing wegen al jaren op het personeelsbestand. Geen kleine uitdaging voor HR Manager Kurt Van Raemdonck.

Lees meer in uw Peoplesphere 104!

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.