NL | FR | LU
Peoplesphere

Lancering van een digitale app om mensen in een outplacementtraject sneller aan nieuwe job te helpen

SBS Skill BuilderS, expert in outplacementbegeleiding, lanceert de SkillBuilder app als aanvulling en ondersteuning van de persoonlijke coaching en begeleiding van werkzoekenden. Deze digitale tool helpt de medewerker zijn ontslag te verwerken, inzicht te verwerven in zijn persoonlijke kwaliteiten en zich voor te bereiden op het zoeken en solliciteren voor een job bij een andere werkgever en dit geheel volgens eigen noden en tempo.

“Met de app willen we het klassiek en stapsgewijs outplacementtraject ondersteunen. De SkillBuilder app begeleidt werkzoekenden tijdens het proces dat op het ontslag volgt en laat coaches toe zich optimaal te focussen op hun hoofdtaak, nl. aandacht schenken aan de emotionele impact van een ontslag en individuele, mensgerichte aanpak bij het coachen.” Wanneer een ontslagen medewerker, in opdracht van de werkgever, begeleidende diensten en adviezen worden aangeboden om hem de kans te geven een nieuwe job te vinden, wordt dit outplacement genoemd. In Vlaanderen zit 3,5% van de niet-werkende werkzoekenden in zo een traject. Om deze mensen verder te helpen, lanceert SBS Skill BuilderS een app om het traditionele proces te ondersteunen. Deze app focust op het talent van de gebruiker, want, zegt SBS Skill BuilderS, wie zijn eigen talenten leert ontdekken, ontwikkelen en inzetten is beter gewapend voor de toekomst. “Met de app beoogt SBS Skill BuilderS de outplacementcoachee een handig platform aan te reiken waar coachee en coach snel en efficiënt kunnen communiceren, waar alle info op één plaats en steeds binnen handbereik staat en waar interessante tips en tricks om succesvol te solliciteren aangereikt worden”, verduidelijkt Hilde Brackeva, Expert & Strategist HR & Talent Mobility bij SBS Skill BuilderS. “Zo kan er alle focus gelegd worden op kwalitatieve coaching waardoor de outplacementbegeleiding nog efficiënter wordt zodat de zoektocht naar een nieuwe uitdaging doelgericht en succesvol kan verlopen.”

App ter ondersteuning van het traditionele face-to-face proces

De SkillBuilder app wil in de eerste plaats het traditionele face-to-face proces van coaching ondersteunen. Met dit traditionele coachingsproces ondersteunt SBS Skill BuilderS op dit moment al gemiddeld 2500 personen op jaarbasis. Met de app wilt de organisatie dit proces nu nog verder aanvullen en verbeteren. Hilde Brackeva legt uit: “Het traditionele outplacement traject verloopt in verschillende stappen. Het gaat van het psychologisch verwerken van het ontslag, het ontdekken en zich bewust worden van eigen talenten en interesses tot de begeleiding bij het zoeken en solliciteren naar een nieuwe professionele uitdaging. De SkillBuilder app laat werkzoekenden toe om tijdens dit proces een eigen dynamiek en tempo te ontwikkelen zodat zij stappen kunnen zetten op het moment dat zij dat willen en kunnen.”

De app zal er daarnaast ook voor zorgen dat de coaches zich nog meer kunnen focussen op hun hoofdtaak. De app werkt immers ook als een extra communicatiekanaal tussen coach en coachee, bijvoorbeeld als agendaplanner en als rechtstreekse vraagbaak met de coach, en neemt een deel van de administratieve workload over. Dankzij de app heeft de coachee alle nuttige info op 1 plaats op zak: cv, agenda, telefoonnummers, interessante tips & tricks, …

Van ontslag naar nieuwe job/nieuwe professionele uitdaging

De SkillBuilder app is opgebouwd volgens de verschillende fasen van het verwerken en kaderen van een ontslag tot het vinden van een nieuwe job. “Vaak betekent het ook de start van een emotioneel en psychologisch proces, waarbij de werkzoekende zijn of haar eigen talenten moet herontdekken. Dat proces wil de app ondersteunen.”

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.