NL | FR | LU
Peoplesphere

Lancering van een gratis online tool dat de akoestische en semantische patronen van de stem analyseert om het stressniveau te beoordelen.

Cigna Europe kondigt de lancering aan van een gratis onlinetool die akoestische en semantische stempatronen analyseert om stressniveaus te bepalen. De StressWaves Test is tot stand gekomen in samenwerking met Ellipsis Health, een ontwikkelaar van medische technologie en een leider op het gebied van gezondheids- en stemgerelateerde biomerkers op basis van artificiële intelligentie (AI). De StressWaves Test bepaalt het stressniveau van de gebruiker, gaande van ‘Extreem gestrest’ tot ‘Geen stress’, en geeft het effect van stress op het lichaam en de geest van de gebruiker visueel weer.

Met hun samenwerking wilden Cigna en Ellipsis Health mensen in staat stellen te bepalen hoe gestrest ze zijn via stemdetectie op basis van de unieke en geavanceerde AI-technologie van Ellipsis Health. De beslissingsondersteunende tool bouwt voort op meer dan 20 jaar onderzoek en is ontwikkeld op basis van een dataset van meer dan 15.000 volwassenen in de leeftijdsgroep 18-80+. Dit maakt dat de algoritmen zo robuust zijn dat ze nauwkeurige resultaten geven bij mensen jong en oud met verschillende Engelse accenten en niveaus van taalvaardigheid. De Cigna StressWaves Test is in overeenstemming met de Amerikaanse Health Insurance Portability and Accountability Act en met de Europese algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Stressniveaus bepaald in 90 seconden

De Cigna StressWaves Test is ontwikkeld met toegankelijkheid in het achterhoofd. Bij het ontwerp ervan is rekening gehouden met leeftijd, geslacht en opleidingsniveau. De gratis onlinetest werkt met verschillende systemen en op elk elektronisch apparaat, zolang er maar een microfoon en internetverbinding zijn. StressWaves Test is de enige tool die stress analyseert aan de hand van akoestische (toon, toonhoogte, pauze enz.) en semantische (woordkeuze en zinsbouw) patronen. De gebruiker wordt gevraagd om gedurende 90 seconden open, neutrale vragen te beantwoorden en krijgt vervolgens een visuele weergave van zijn stress te zien. Na bepaling van het stressniveau worden de spraakopnames verwijderd.

Geestelijke gezondheid: de volgende wereldwijde gezondheidspandemie

In 2018 werd voorspeld dat de kosten van geestelijke gezondheidsproblemen voor de wereldeconomie tegen 2030 zouden kunnen oplopen tot 16 biljoen dollar. Uit de recente Cigna 360 Well-Being Survey bleek het groeiende belang van geestelijke gezondheid als onderdeel van de algemene gezondheid en het algemene welzijn. Bovendien wees het onderzoek uit dat 78% van de mensen in België en 61% van de mensen in Nederland aangaf gestrest te zijn (tegenover 83% van de mensen wereldwijd) en dat 19% van de Belgen en 12% van de Nederlanders onbeheersbare stress ervaart (tegenover 13% wereldwijd).

Dr. Inge Schrever, Medical Senior Director, Cigna Europe, zei: “Stress en psychische problemen zijn de laatste jaren hoger op de agenda komen te staan. Dit toegenomen bewustzijn is een positieve verandering, maar de pandemie heeft geleid tot veel nieuwe druk in ons leven. Als het probleem van stress niet wordt aangepakt, kunnen de gevolgen dramatische zijn. Daarom zijn innovatieve gezondheidstools zoals de Cigna StressWaves Test zo belangrijk. Door eenvoudige, gebruiksvriendelijke en toegankelijke oplossingen op schaal aan te bieden wanneer mensen ze het meest nodig hebben, kunnen we hen aanmoedigen om meer te weten te komen over stress en indien nodig professionele hulp te zoeken.”

Over het belang van dit partnerschap zegt dr. Michael Aratow, medeoprichter en Chief Medical Officer, Ellipsis Health: “Het beste medicijn is preventie. We zijn er trots op samen te werken met Cigna om de StressWaves Test gratis aan te bieden aan het grote publiek. Zo kunnen we mensen over de hele wereld helpen hun stressprobleem zo vroeg mogelijk aan te pakken voordat het uitmondt in ernstigere psychische problemen.”

Bron: Cigna Europe –

Gratis test op www.cignastresswaves.com voor werkgevers.

 

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.