NL | FR | LU
Peoplesphere

Leidinggevenden moeten hun medewerkers inspireren!

Iedere leidinggevende speelt een cruciale rol in het uitdragen van een visie en het inspireren van hun medewerkers. “Ook de medewerkers die niet in een hiërarchische positie staan maar wel een functioneel leidinggevende rol hebben, hebben een cruciale en inspirerende rol. Mijn motto is altijd geweest: ‘Geloof dat de mens met wie je samen aan een project werkt, het gaat waarmaken,’” vertelt Marianne Vael in de coverstory van Peoplesphere-editie n°98.

“Je kan en mag vanuit human ressources slechts proberen een hefboom te zijn om inzicht op te bouwen, mensen zichzelf doen ontdekken en in de rol van facilitator werknemers hun eigen ontwikkeling in handen laten nemen. Dat is wat we proberen te doen. Eén van de belangrijkste fundamenten in dit verhaal is wat ik het ‘verbindend leiderschap’ zou noemen tussen disciplines, tussen mensen. Dit verbindend leiderschap zorgt ervoor dat we heel wat dagdagelijkse problemen kunnen overwinnen, door te weten dat je iets doet niet omwille van jezelf, niet omwille van de realiteit van je eigen dienst, maar omwille van het welzijn van de patiënt die met vertrouwen zijn toekomst in onze handen legt. Met de focus op persoonlijk en strategisch leiderschap willen we medewerkers samenbrengen in een interdisciplinaire groep om gedurende een langere periode samen te werken aan het exploreren en ontwikkelen van hun persoonlijke en strategische leiderschapsvaardigheden,” aldus Marianne Vael.

“Het weten dat wat je doet bijdraagt aan het welzijn van de patiënt geeft ontzettend veel energie en voldoening. Mijn team van personeelsmanagers, verspreid over de disciplines van de hele organisatie, geloven in deze opdracht en halen hieruit dezelfde kracht en willen hun overtuiging overdragen naar anderen.”

De volledige coverstory kunt u binnenkort lezen in uw Peoplesphere!

Niet geabonneerd, toch geïnteresseerd? Abonneer u snel, of bestel het nummer!

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.