NL | FR | LU
Peoplesphere

Extreme bedrijven, extreme bazen of organisaties in extreme omstandigheden

Extreme situaties leiden tot ontwikkeling. Ze creëren als het ware een revolutie in onze dagelijkse manier van werken. Waar of niet? Dat gaan wij na in uw nieuwe Peoplesphere dossier, getiteld: “Extreme HR”. In dit dossier geven we aandacht aan bedrijven die volgens ons aan extreme People Management doen. Wie zijn zij? Wat doen ze? En hoe kunnen ze ons inspireren?

Elk bedrijf heeft zo zijn uitdagingen, maar sommige bedrijven hebben toch nog die éne dimensie die het allemaal een beetje moeilijker maakt.

Bij DOVO bijvoorbeeld worden bommen onschadelijk gemaakt. Een taak die zeker niet voor iedereen is weggelegd. Niet alleen is er heel wat expertise voor nodig, maar ook nog een gezonde dosis stressbestendigheid is aangewezen! Geen gemakkelijke taak voor de People Manager…

Bij DEME staan ze dan weer voor een ander soort uitdaging: het gros van hun personeel bevindt zich namelijk weken aan een stuk in het buitenland. Hoe gaat de HR Manager daarmee om? Hoe beheert hij dat personeel dat zes weken lang ‘op vakantie’ is in België en zes weken lang soms moeilijk bereikbaar is op een baggerschip?

Ook het keukenpersoneel werkt in moeilijkere omstandigheden, vaak ’s avonds laat en onder veel druk. Filip Claeys van de Jonkman getuigt over hoe het er zijn keuken aan toe gaat… U zult verrast zijn! Misschien is toch niet elke kok een dictator…

En de brandweermannen, verpleegsters en dokters, beveiligingspersoneel? En laten we ook vooral de werknemers van gesloten jeugdinstellingen, chocoladefabrikanten en onderwaterlassers niet vergeten! Al deze mensen bevinden zich, elk op hun eigen manier, in extreme omstandigheden… Zo ook de people manager, die dit allemaal beheren moet.

Hopelijk hebben we uw nieuwsgierigheid geprikkeld! Begint u maar snel te lezen…

Nog niet geabonneerd? Ga naar http://www.peoplesphere.be/nl/abo/

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.