NL | FR | LU
Peoplesphere

Marc Lambotte (Agoria): “Zonder mensen zijn er geen bedrijven”

Sinds hij in mei dit jaar aantrad als CEO van Agoria heeft Marc Lambotte nog geen grote interviews gegeven. Tot nu. Met ons heeft hij het ondermeer over de loonlast en de flexibiliteit, kennis en vaardigheden die daartegenover staan, over wat we kunnen leren van Duitsland, maar ook over de leerkracht lager onderwijs die nog steeds in hem schuilt. “We willen geen zeurkous zijn”, zal hij tegen het einde van het gesprek zeggen, en dat is hij dan ook niet.

“Ik heb altijd het beeld voor me dat we op een viersprong staan”, klinkt het als we hem wijzen dat na de unanieme hoera-berichten van vroeger er nu ook minder goed nieuws uit Duitsland komt, met mini-jobs en werkende armen. “Je kan kiezen een aantal alternatieven die je moet vergelijken. Vraag je of we naar het Duitse model moeten, dan zeg ik dat we zeker ook moeten kijken naar de alternatieven. Een ervan is om gewoon verder te gaan zoals we nu bezig zijn. Dan gaan we meer Fords, meer Renaults, meer Opels, en slechts heel uitzonderlijk een Volkswagen die zich converteert naar een Audi. We zien hoeveel banen er verdwenen zijn. Dus als je tussen die twee moet kiezen, geef mij dan maar het Duits model waar men een aantal zaken geprobeerd heeft, waarvan er sommige succesvol waren, en een aantal niet. Want ik wéét dat ik met het andere model tegen de muur ga lopen.”

Lees het volledige interview met Marc Lambotte in Peoplesphere 88. Bestel het afzonderlijke nummer via e-mail, of neem een abonnement.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.