NL | FR | LU
Peoplesphere

Ontex Eeklo tweede keer verkozen tot Factory of the Future.

Ontex Group NV kondigt met trots aan dat haar productiefaciliteit in Eeklo opnieuw de Factory of the Future award heeft gekregen van technologie federatie Agoria en Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie. Om een Factory of the Future te worden, moet een bedrijf zeven transformaties doorvoeren. Niet minder dan 265 Belgische productiebedrijven zijn al gestart met minstens een van die transformaties. De Factory of the Future award is bestemd voor de best presterende.

“Sinds we de award in 2016 wonnen, hebben we meer dan 20 miljoen euro geïnvesteerd om onze Ontex Eeklo fabriek nog meer future-proof te maken. We zijn zeer blij dat onze inspanningen erkend worden door Agoria en Sirris, en ook zeer trots dat we beschouwd worden als een innovatieve en baanbrekende fabrikant in de hygiëne-industrie”, zegt Jef Monballyu, Plant Manager van Ontex Eeklo, over de ontvangst van de award.

Voor de transformaties was het investeren in ecologische productie en duurzame innovatie een van de prioriteiten. De voorbije jaren heeft Ontex Eeklo het gebruik van duurzame grondstoffen enorm doen toenemen, onder andere voor de verpakkingsprocessen. Dit door op suiker gebaseerd polyethyleen te gebruiken. De vestiging heeft de lat ook hoger gelegd wat betreft recyclage in de productie-omgeving en volgt de impact van haar producten op het milieu nauwer op met behulp van een duurzaamheidsscorekaart. Wat betreft energieverbruik draait Ontex Eeklo nu voor 100% op groene elektriciteit, en binnenkort zal de installatie van 8.500 zonnepanelen klaar zijn. Bovendien heeft de site ook een nieuwe digitale monitoring ingevoerd om het energieverbruik beter te tracken en te verminderen.

Digitalisering was een andere prioriteit bij de transformatie van de vestiging. Er werden veel inspanningen gedaan om een echte Digital Factory te creëren, waarbij Ontex Eeklo belangrijke stappen heeft gezet in de digitalisering van technische analyses, kwaliteitsmanagement en lokale fleetmanagementsystemen. Een andere transformatie waardoor Ontex de Factory of the Future award won, houdt verband met de implementatie van Smart Production Systems, die stock hoeveelheden optimaliseren en voor efficiënter beheer en efficiëntere planning van stock zorgen.

Tot slot is Ontex Eeklo trots op de open innovatiepartnerschappen die werden aangegaan met een aantal gerenommeerde universiteiten in Europa. Zo werkte Ontex Eeklo samen met de universiteit van Valladolid (Spanje) aan innovatieve, meer absorberende productkernen. Ontex Eeklo werkte ook samen met toonaangevende 3D-printingbedrijven om te zien hoe 3D-printoplossingen kunnen worden geïmplementeerd in het productieproces.

Al deze initiatieven passen binnen het wereldwijde verbeteringsprogramma van Ontex op het gebied van duurzaamheid, milieu, energie en sociale verantwoordelijkheid.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.