NL | FR | LU
Peoplesphere

Patrick O (CEO Viessmann): “Hebben we écht stenen nodig?”

De Belgische dochter van het Duitse Viessmann telt vandaag precies 150 medewerkers en heeft daarmee – zo blijkt – een belangrijke stap bereikt. CEO Patrick O stelt een aantal vanzelfsprekendheden uit het verleden in vraag en merkt dat de structuur die tot nu prima bleek aan vernieuwing toe is. Gesprek met de CEO en zijn HR Manager over piramides en matrices, over hiërarchische niveaus, over communicatie en bakstenen.

“Vandaag”, zegt Patrick O, “hebben we in België drie gebouwen, in Roeselare, Zaventem en Welkenraedt. We hebben een structuur met vijf verkoopskantoren, dus eigenlijk zou er een vierde en vijfde gebouw moeten bijkomen – een voor regio Geel en een voor regio Gosselies. We bekijken nu of we het niet kunnen doen zonder die bijkomende stenen. De nieuwe datawereld, de mogelijkheden om met elkaar te verbinden moeten het mogelijk maken. We onderzoeken of we écht die stenen nodig hebben.”

Viessmann is onze ‘People Company’ van de maand. U ontdekt het volledige interview in Peoplesphere 89. Bestel het afzonderlijk nummer of neem een abonnement.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.