NL | FR | LU
Peoplesphere

HRT22

HRT22

Dossier n°22: De structuur van het HR-departement

Heeft het nog zin om het HR-departement op te bouwen rond de klassieke HR-functies (rekrutering, opleiding, payroll…)? Welke alternatieven zijn er? En wat moeten we outsourcen? HR Tribune lanceert met dit dossier het debat. En we sluiten dat niet af na dit nummer. Integendeel, het zal zijn hoogtepunt bereiken tijdens het volgende MRH Congres in Montreux van 6 tot 9 mei. Het thema? ‘Tuning HR’. Of hoe HR zich optimaal kan organiseren om aan de uitdagingen van de toekomst te voldoen.

Coverstory

Colruyt splitst zijn HR-dienst op in twee afdelingen
De Groep Colruyt groeit en bloeit. 80.000 sollicitaties per jaar en 3.000 aanwervingen, waarvan 1.000 om uitbreidingen te verwezenlijken. Personeelsdirecteur Tony Verlinden had er de afgelopen jaren een hele kluif aan. Het moment dat de groei zou gefnuikt worden doordat de personeelsdienst niet meer kon volgen, kwam angstaanjagend dichtbij. Colruyt koos voor een ongeziene oplossing: een splitsing van de HR-diensten.

HR Gids

Preventie & veiligheid
Agoria, de federatie van de technologische industrie, heeft voor de tweede keer de titel ‘Preventieadviseur van het jaar’ uitgereikt. Hiermee beloont het bedrijven die veiligheid voor hun werknemers en aannemers hoog in het vaandel dragen. Raf Thierens van het chemiebedrijf BASF Antwerpen mocht de prijs in ontvangst nemen.

Références

– Références in het nieuw
– Case Story: Acerta gaat voor HR

U kan dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15 € per pdf dossier – 15 € per dossier op papier.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.