NL | FR | LU
Peoplesphere

HRT33

HRT33

Dossier n°33: Nieuwe HR-functies

Tijdens het MRH Congres in Montreux werd het al gezegd: HR moet zich herprofileren. Maar wat voor een facelift geldt, gaat ook op voor HR: de verwachtingen zijn hooggespannen, sommige onderdelen zijn helemaal nieuw, andere krijgen een make-over en aan andere wordt niet geraakt. In dit dossier gaan we op zoek naar nieuwigheden en vernieuwde onderdelen van HR.

Cover

Dirk Schilders (Raad van de Europese Unie)
Werken bij de Raad, betekent werken in een politiek landschap dat voortdurend aan verandering onderhevig is. Een continu humanresourcesbeleid uitbouwen in zo’n fluctuerende omgeving, met steeds andere voorzitters, vormt een aparte uitdaging. Dirk Schilders gaat die niet uit de weg.

Interview Meer oog voor ethiek.

Professor doctor Jaap Paauwe van de Universiteit van Tilburg onderwierp zeven grote bedrijven aan een diepgaand onderzoek over compliance, HR-governance en risk management. Voor de HR-manager blijkt dat een moeilijke evenwichtsoefening in een aandeelhouders- en omzetgedreven omgeving. Maar het is ook een kans voor HR om de macht te grijpen. Doe je het goed, dan heeft dit een rechtstreeks effect op de bottom line.

Références

– Een leven x2!
– Case Story Cliniques universitaires Saint-Luc: Ook in het ziekenhuis maakt eendracht macht

U kan dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15 € per pdf dossier – 15 € per dossier op papier.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.