NL | FR | LU
Peoplesphere

PSNL67

PSNL67

Dossier N°67: In & Out

Mensen komen het bedrijf binnen, stromen door, en vertrekken weer: dat is het natuurlijke komen en gaan binnen een onderneming. Maar wat is de rol die HR daarbij moet spelen? En meer specifiek: wat kunnen we doen om mensen langer aan de slag te houden, en ook oudere medewerkers te motiveren.

COVERSTORY

Pascale Van Hoecke (Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen)
Pascale Van Hoecke wilde een HR-job in een organisatie waar naast een echte business-kant ook maatschappelijke meerwaarde een rol speelt. Die combinatie vond ze bij het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. “Goede contacten met de lijn zijn belangrijk: dat vond ik toen ik begon en vind ik nog steeds.”

GROOT INTERVIEW

Luc Bihain en Jan Van Gysegem
De wet op de corporate governance, met uitdagingen en gevolgen voor alle HR-verantwoordelijken, vierde onlangs zijn tweede verjaardag. Een eerste stand van zaken met Luc Bihain en Jan Van Gysegem, beiden advocaat bij het kantoor Claeys & Engels.

ANDERZIJDS

Geluk behoort tot het takenpakket van HR
Geluk is een innovatieve managementtool, zo weten we sinds het mRH-congres in Venetië van mei dit jaar. Maar hoe zetten we dan de stap naar concrete actie? Verschillende pistes werden verkend tijdens het Post-Congress Event op 25 september. Een bloemlezing.

U kunt dossiers verschenen in vorige nummers van Peoplesphere verkrijgen aan de prijs van 15€ per pdf (u ontvangt het volledige magazine). U kunt er ook voor kiezen om het magazine per post opgestuurd te krijgen aan de prijs van 15€ per magazine.

Bestel het afzonderlijk nummer via e-mail, of neem een abonnement en mis geen enkel dossier meer.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.