NL | FR | LU
Peoplesphere

Rode Kruis en Randstad bundelen krachten om zorg- en verpleegkundigen te ontlasten.

Bijna 6300 vrijwilligers van Rode Kruis-Vlaanderen en Randstad Group hebben in april en mei de zorgsector ondersteund tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis. Het Rode Kruis zorgde voor de nodige mensen, vrijwilligers van hr-dienstverlener Randstad koppelden de mensen met de juiste vaardigheden aan 130 woonzorgcentra waar de nood het hoogst was. Zo konden de verpleeg- en zorgkundigen zich blijven concentreren op de zorg voor hun bewoners.

In volle coronacrisis moesten de woonzorgcentra alle zeilen bijzetten om hun bewoners de nodige zorg te blijven bieden. De besmetting van medewerkers zette het aantal helpende handen soms extra onder druk. Voor taken als het rondbrengen van eten of het opzetten van online communicatie van de bewoners met hun (klein)kinderen was alle hulp welkom. Om hiervoor te zorgen, sloegen Randstad en Rode Kruis-Vlaanderen de handen in elkaar.

Woordvoerster Ine Tassignon van Rode-Kruis Vlaanderen: “Door een aantal logistieke taken uit handen te nemen van de zorgverleners in woonzorgcentra, zorgden de Rode Kruisvrijwilligers ervoor dat zij het hoofd boven water konden houden tijdens deze gezondheidscrisis. Rusthuismedewerkers konden zich zo vooral focussen op de verzorging van bewoners waardoor niet ingeboet moest worden op de kwaliteit van die verzorging.”

Vivian Roks van Randstad Medical Academy: “Randstad nam achter de schermen werk uit handen, zodat vrijwilligers van het Rode Kruis in de woonzorgcentra voor extra handen konden zorgen. Door 6200 vrijwilligers te koppelen aan 130 woonzorgcentra, hebben we daar de druk kunnen verlichten. Met onze ervaring als hr-dienstverlener matchten 33 van onze medewerkers de vrijwilligers aan de centra waar de vraag het grootst was. Zij zorgden voor de administratieve vaardigheden, de koppeling van competenties aan de vraag, de planning en organisatie.”

6270 vrijwilligers voor en achter de schermen.

In totaal boden 6237 vrijwilligers van het Rode Kruis aan om te helpen. Op piekmomenten waren er 2300 aan de slag in 130 woonzorgcentra, (pre)triagecentra en bloedafnamecentra. 33 vrijwilligers van Randstad leidden de matching in goede banen.

Bron: Randstad

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.