NL | FR | LU
Peoplesphere

Samsung voor het vierde jaar op rij op de eerste plaats in ​’The World’s Best Employers’ van Forbes.

Samsung is door Forbes wederom uitgeroepen tot ‘beste werkgever ter wereld’. Het is het vierde jaar op rij dat Samsung de prestigieuze ranglijst aanvoert en het weerspiegelt de inspanningen van het bedrijf om zijn werknemers te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Via enquête-platform Statista ondervroeg Forbes ruim 170.000 werknemers in 50 verschillende landen, waaronder de VS, Groot-Brittannië, Duitsland, China, India, Vietnam en Korea. Deelnemers beantwoordden vragen over de sociale verantwoordelijkheid, de economische prestaties en de arbeidsomstandigheden van hun bedrijf – en of zij het bedrijf zouden aanbevelen aan familie of vrienden. Ook werd hen gevraagd om andere bedrijven binnen dezelfde branche te beoordelen.Alle reacties werden gecombineerd tot een score, en de 700 bedrijven met de hoogste scores kwamen op de definitieve lijst terecht.

Bedrijven betalen geen vergoeding voor deelname aan het onderzoek en het is hen ten strengste verboden zich te bemoeien met het onderzoeksproces en de resultaten. De anonimiteit van de deelnemers wordt volledig beschermd.

Samsung behoudt de eerste plek, omdat medewerkers trots zijn op het bedrijf en tevreden zijn over hun werk. Bovendien heeft Samsung een positieve reputatie in de branche. Forbes stelt dat bedrijven met een hoge positie op de ranglijst, zoals Samsung, de nadruk leggen op groeimogelijkheden, mondiale samenwerking, werken op afstand en het bieden van betekenisvol werk.

Samsung blijft zich inzetten voor een comfortabele en veilige omgeving waarin werknemers het maximale uit hun werk halen. Het bedrijf biedt ook niet-werkgerelateerde voorzieningen, zoals eigen restaurants, klinieken, fitnesscentra, faciliteiten voor geestelijke gezondheidszorg en meer.

Daarnaast heeft Samsung een eigen ondernemingsprogramma met de naam ‘Creative Lab’ en is er de Employee Resource Group (ERG), een vrijwillige netwerkgroep van leidinggevenden en werknemers gericht op diversiteit en inclusiviteit. Medewerkers zijn ook positief over de deelname aan filantropische programma’s die bijdragen aan de lokale gemeenschap, zoals ‘Solve for Tomorrow’ en ‘Samsung Innovation Campus’.

Om innovatie en samenwerking te bevorderen heeft Samsung ‘Mosaic’ ontwikkeld, een intern platform voor het delen van ideeën; het Samsung Talent Exchange Program (STEP), een wereldwijd talentuitwisselingsprogramma; en de University of Samsung Electronics (UniverSE), dat werknemers geïntegreerd beroeps- en leiderschapsonderwijs biedt. Al deze initiatieven dragen bij aan de ontwikkeling, betrokkenheid en tevredenheid van Samsung-medewerkers.

 

Bron & visueel : © Forbes

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.