NL | FR | LU
Peoplesphere

Sectoranalyse uitzendarbeid België: de sector mag een mooie groei verwachten.

De uitzendbranche wordt vaak gezien als een goede indicator voor de groei van de Belgische economie. De uitzendsector doet het bijzonder goed in België. Voor bijna de helft van de bedrijven in de sector voorspelt bedrijfsinformatiespecialist Graydon de komende 12 maanden groei. Dat blijkt uit de jongste ‘Graydon Insights’-sectoranalyse over de Uitzendarbeid. Aan de hand van infographics met data, inzichten en analyses maakt Graydon de belangrijkste ontwikkelingen voor de sector inzichtelijk.

“De uitzendsector floreert goed. Het Belgische bedrijfsleven doet steeds vaker een beroep op interimkrachten. Het gemiddelde aantal werknemers ging de voorbije jaren dan ook flink de hoogte in. Voor bijna de helft van de bedrijven in de sector kunnen we de komende 12 maanden groei voorspellen”, aldus Glenn Philips, sectorspecialist bij Graydon. “Daarmee doet de uitzendsector het veel beter in vergelijking met alle andere bedrijven in België samengenomen.”

Op basis van de Graydon Groeiscore kan de sector een stijging van het balanstotaal met 2,3 procent tegemoet zien. Met 75% van de bedrijven in de uitzendsector is het omwille van hun laag risicoprofiel goed zakendoen. “Ook op financieel vlak presteert de sector sterk. Het merendeel presenteert zich als een financieel gezonde organisatie. Een stijgende bruto verkoopmarge en een dalende schuldgraad maken het positieve plaatje helemaal compleet.”

Regelmatig licht Graydon één belangrijke sector uit en zet voor deze branche de belangrijkste data op een rij. Daarbij wordt vooral gekeken naar de groei en de verwachting voor deze sector. “Om als bedrijf te kunnen groeien, is het belangrijk te beschikken over de juiste data en inzichten over de markt”, zegt Peter Gazelle Managing Director bij Graydon Belgium. “Met de Graydon Insights-sectoranalyse willen we ervoor zorgen dat we de markt op regelmatige basis kunnen informeren over de actuele inzichten uit de belangrijkste sectoren in de Belgische economie.”

Bron : Graydon

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.