NL | FR | LU
Peoplesphere

Social profit sector geniet van uitbreiding van doelgroep die recht geeft op nu verhoogde aankooppremie voor een elektrisch voertuig.

TRAXIO was als vertegenwoordiger van de autoretail  vragende partij samen met het Vlaams project ‘platform elektrische bedrijfswagens’ (PEB) om het voorziene nu verhoogde bedrag tot het niveau van vorig jaar voor particulieren dat vorig jaar trouwens niet opgeraakte en overgedragen wordt naar dit jaar open te trekken enerzijds naar ‘vzw’s’ (non-profit) die inzetten op elektrische voertuigen in hun vloot* en anderzijds naar de autodeelsystemen die E-voertuigen inzetten in hun deelconcept.

Dit sluit aan op het multimodaal maken van het woon-werkverkeer en het ontwikkelen van het mobiliteitsmanagement op bedrijfsniveau waar vooral moet worden werkgemaakt van een groenere car-policy (‘cleaner car contracts’ met BBL).

Uitbreiding van doelgroep in 2018 én 2019.

De maatregel moet ook toelaten de trage groei van de verkoop van 100 % elektrische voertuigen te stimuleren richting de ambitieuze doelstellingen die Vlaanderen heeft richting 2020 met het CPT-plan (clean power for Transport-plan) in het achterhoofd (60.500 E-voertuigen of 7,5 % van het wagenpark in Vlaanderen).

In 2020 moet 10 % van de energieconsumptie van de transportsector uit hernieuwbare energiebronnen afkomstig zijn, zoals bepaald in het 2020 Energie-Klimaat Pakket. De energieministers (via het toekomstig energiepact) geloven ook in de mogelijkheden van de opslag van elektriciteit, op industrieel niveau (2 gigawatt) maar ook in de batterijen in huizen of elektrische wagens (1,5 gigawatt). “Om dit te realiseren moet het aantal elektrische wagens in het wagenpark merkelijk stijgen de komende jaren. De nieuwe maatregel van de minister van Energie kan hiertoe bijdragen en geeft de retailsector (vooral de autodealers) een duwtje om de verkoop te stimuleren, ook bij vzw’s en autodeelsystemen”. De garagebedrijven worden via TRAXIO ook beter gedocumenteerd en gewapend om informatie rond elektrische rijden correct tot bij de consument te brengen.

Bron : Traxio

* wij denken hier vooral aan de grote vloten van de thuiszorg die maatschappelijk een voorbeeldfunctie hebben en waarvan de voertuigen lokaal kortere afstanden afleggen en zélf vragende partij waren voor een tegemoetkoming.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.