NL | FR | LU
Peoplesphere

Spelen met talenten: VDAB en ODYN lanceren de Talent-Tinder.

ODYN, een Limburgse start-up, lanceert in samenwerking met VDAB de Talent-Tinder van de arbeidsmarkt, de tool die je spelenderwijs inzicht geeft in je talenten. Nadien matcht ODYN je met interessante werkuitdagingen of leerkansen én beloont je daar ook nog eens voor met Talent Coins. De Talent-Tinder zal in juni 2018 volledig operationeel zijn.

Je hoort het wel vaker: ‘Zet niet alleen in op je diploma of je professionele ervaring. Je talenten, vaardigheden, interesses en passies zijn minstens even belangrijk om te benadrukken in je zoektocht naar werk.’

Inzicht verkrijgen in wat je leerstijl is, wat je sterktes zijn als leider, wat zijn je waarden op het werk. Om deze unieke matching mogelijk te maken wordt er samengewerkt met VDAB. ‘Om onze dienstverlening te verbeteren zoeken we steeds naar innovatieve manieren. Het competentiegericht matchen passen we reeds geruime tijd toe binnen de reguliere dienstverlening van VDAB. De Talent-Tinder heeft de verdienste om dit op een eenvoudige, aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke manier te doen waardoor de gebruiker niet eens het gevoel heeft met analyses bezig te zijn. VDAB stelt zijn diensten ter beschikking via open services om de match mogelijk te maken.’ zegt topman van VDAB Fons Leroy.

Hoe werkt de Talent-Tinder concreet?

De Talent-Tinder kan je hierbij helpen. We zetten volop in op gamification. Geen saaie, kleurloze vragenlijsten maar een leuke tool die je stimuleert om de platgetreden paden te verlaten. Je digitale gids in je loopbaan die je inspireert en tegelijk connecteert met uitdagingen die helemaal bij je passen.

Andere gamified tools die nog in de pijplijn zitten geven je nog meer inzicht in je talenten. Maak bijvoorbeeld je eigen kleurrijke roadmap voor de toekomst en zet stappen om je dromen, plannen en ambities waar te maken.

De Talent Coin

ODYN lanceert een unieke eigen cryptocurrency, de Talent Coin, dat hét transactiemiddel op het platform wordt. De Talent Coin betaalt TALENT OWNERS om te spelen en te groeien en wordt door TALENT CHALLENGERS & GROWERS gebruikt om gericht talent te zoeken voor hun uitdagingen en leerkansen.

De Talent Coin wilt op die manier een absolute GAMECHANGER worden. De Talent Coin beloont mensen om hun talent op een positieve manier in te zetten en geeft hen op die manier een (financiële) boost om hun loopbaan als talent owner helemaal in eigen handen te nemen. De Talent Coin laat organisaties enkel betalen voor dat talent dat ze écht nodig hebben voor hun uitdagingen, of dat talent dat écht behoefte heeft aan hun opleiding of service.

Frank Bekkers (serieel ondernemer en oprichter van o.a. Mobile Vikings, Join en CityLife) omschreef de visie van ODYN: “Dankzij de Talent Tinder gaan mensen meer plezier beleven aan hun werk en hun talenten verder kunnen ontwikkelen, waardoor zij beter functioneren in het bedrijf en het bedrijf helpen groeien.” 

Bron : VDAB

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.