NL | FR | LU
Peoplesphere

Tijd om te stemmen voor de HR Team of the Year award! Wie zijn de nominees en wat doen ze?

De 27ste editie van de HRM Night komt snel dichterbij. In het kader van dat event wordt de HR Team of the Year Award uitgereikt. De kandidaten voor deze award krijgen niet alleen de erkenning van de HR-gemeenschap voor de projecten die ze succesvol uitgerold hebben, ze tonen ook aan welke prioriteiten er vandaag in HR gelegd moeten worden.

We vragen jullie te helpen in de verkiezing van het HR Team of the Year… Wie inspireert u het meest? Om u te helpen bij uw keuze, sommen we de kandidaten en hun belangrijkste realisaties even voor u op.

AXA Belgium: voor het gigantische verzekeringsgroep is het geen gemakkelijke uitdaging om een eenvoudig en verbonden bedrijf te worden. Het HR Team leidt het proces van culturele verandering van AXA in België. Het traject was succesvol op alle vlakken: AXA Belgium bevindt zich nu in de nieuwe werkwereld, herzag volledig de Comp&Ben en legt sterk de nadruk op welzijn op het werk.

Lead: Isabelle Sonneville

EASI: Het HR Team concentreert zich op het implementeren van een ‘Feel Good’ beleid, in het kader van stress en burn-out-preventie. Daarom kiest het bedrijf voor een massale transfer van ‘macht’ naar de teams toe, die meegenomen worden in het nemen van strategische beslissingen die hen aangaan. Geluk op het werk en empowerment staan centraal. In 2016 wil de organisatie 50 werknemers aannemen, wat het personeelsbestand tot 200 zou brengen… waarvan 40 werknemers aandeelhouders zijn!

Lead: Laurent Delime

Getronics: Doorheen de transformatie speelde ook HR een grote rol, onder meer door de introductie van het nieuwe werken (tijd- en plaatsonafhankelijk werken). Het HR-verhaal steunt op drie pijlers: “Drive Business Change”, “Support the business” en “Connect”. HR draagt, door elke dag dichter naar de business en de klanten toe te groeien, bij aan de groei van het bedrijf.

Lead: Siska D’Hoore

Omega Pharma: De groei bij Omega Pharma Belgium wordt gerealiseerd door, wat zij noemen, “Smart culture@Omega Pharma: Omega Pharma is een turbobedrijf waar iedereen ondernemer is en zich thuisvoelt.” Alle HR-processen zijn hierop geënt: van rekrutering, onboarding, training en ontwikkeling tot exit. Deze cultuur werd afgetoetst bij alle stakeholders zowel intern als extern. 99% van de werknemers is trots op wat hij doet en komt elke dag met plezier werken.

Lead: Lieve Van Kerckhoven

Volvo Construction Equipment: de nauwe samenwerking met de onderwijswereld voor de vernauwing van de kloof tussen school en bedrijf en de ontwikkeling van een uiterst precies Workforce Planning-model om de flexibiliteit van het bedrijf in deze onzekere wereld te verzekeren, tonen aan hoe betrokken HR is in het bedrijf en diens Corporate Social Responsibility.

Lead: Marie-Pierre Saint-Viteux

Wie volgt dus de vorige winnaars Levi Strauss Europe (2008), Leonidas (2009), de FOD Sociale Zekerheid (2010), STIB-MIVB (2011), BNP Paribas Fortis (2012), Cegeka (2013), Elia (2014) en de FOD Financiën (2015) op? Aan u te stemmen!

Ter herhaling, de criteria die de jury aanhield bij de selectie en de ranking van de kandidaten zijn de volgende:
– Bijdrage tot de strategie en de business;
– Het innoverende karakter van de projecten in de context van het bedrijf;
– De inspirerende factor naar de HR-gemeenschap toe
– Sinds dit jaar legt de jury ook nadruk op de aspecten ‘co-creatie’ en ‘duurzaamheid’.

Voor meer informatie (video’s en executive summaries voor elk team) en om te stemmen, ga naar http://www.hrmnight.be/nl/voting-candidats.html

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.