NL | FR | LU
Peoplesphere

Uitzendsector lanceert platform voor ondertekening van e-arbeidsovereenkomsten

Vandaag heeft Vicepremier en Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo, de allereerste e-arbeidsovereenkomst voor uitzendarbeid elektronisch ondertekend. Voor de minister is dit dossier niet alleen belangrijk in het kader van de administratieve vereenvoudiging, maar tevens een schoolvoorbeeld van democratisering van digitalisering. “Vanaf 2016 kunnen honderdduizenden uitzendkrachten hun arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekenen, en bovendien zullen deze elektronisch gearchiveerd worden. Dit betekent voor de uitzendkrachten heel wat minder administratieve rompslomp”, geeft Minister De Croo aan.

Om dit mogelijk te maken heeft Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners, die onder meer de uitzendsector vertegenwoordigt, een specifiek online – platform gecreëerd, voorbehouden aan de uitzendbureaus. Dankzij dit platform kunnen uitzendkrachten voortaan hun arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekenen, ofwel via PC, ofwel mobiel via smartphone of tablet, met een e-ID of met een persoonlijke code.

De uitzendsector zet al lang in op administratieve vereenvoudiging en e-dossiers. Zo werkt de sector al sinds 2012 met elektronische facturen en was hij de eerste die de e-maaltijdcheques invoerde. De lancering van een platform voor de ondertekening van e-arbeidsovereenkomsten is voor de uitzendsector een logische volgende stap. Eens te meer maakt de sector hier zijn rol van pionier waar.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.