NL | FR | LU
Peoplesphere

Vier maanden ouderschapsverlof voor alle werknemers van Facebook!

Facebook heeft aangekondigd dat werknemers in de toekomst vier maanden betaald ouderschapsverlof krijgen. Facebook sluit zich zo aan bij andere grote technologiebedrijven die zich gezinsvriendelijker willen opstellen. “We willen er zijn voor onze mensen bij belangrijke levensgebeurtenissen en we streven naar een gezinsvriendelijk bedrijf”, schrijft Lori Matloff Goler, hoofd van Facebooks Human Resources. Het nieuwe beleid zal volgens haar vooral invloed hebben op jonge vaders en op mensen die een relatie hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Aan de bestaande regeling voor het moederschapsverlof zal niets veranderen.

Vorige week kondigde Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, aan dat hij twee maanden ouderschapsverlof zal nemen wanneer zijn echtgenote Priscilla Chan bevalt van hun eerste kind. Hij verwees daarbij ook naar het feit dat werknemers van Facebook, wereldwijd ongeveer 12.000 mensen, vier maanden ouderschapsverlof mogen nemen.

Naast Facebook zorgden ook andere grote technologiebedrijven voor een update van hun beleid rond ouderschapsverlof: onder andere Adobe, Apple, Microsoft, Netflix en Spotify gingen hen voor. De veranderingen wijzen op een culturele verschuiving in de technologie-industrie: veel jonge werknemers hebben immers een nieuwe levensfase bereikt.

In België bedraagt het moederschapsverlof standaard vijftien weken.

Bron: De Morgen

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.