NL | FR | LU
Peoplesphere

Vacaturemarkt blijft stijgen

In september 2014 ontving VDAB 23.172 vacatures. Dat is 10,8 procent meer dan in september 2013. De voorbije twaalf maanden werden 248.734 jobs ontvangen, dat is 12 procent meer dan de twaalf maanden voordien. Vorige maand was het verschil +11,8 procent. Het over twaalf maanden gecumuleerd aantal vacatures blijft dus stijgen.

In 40 procent van de vacatures worden geen of nauwelijks diplomavereisten gesteld. Dikwijls zijn ervaring of competenties belangrijker. De grootste stijging zit bij de vacatures voor middengeschoolden.

De grootste stijging (+37 procent) vinden we bij de vacatures die via selectie- en wervingskantoren bij VDAB terechtkomen. Van deze vacatures weten we echter niet uit welke sectoren ze echt komen. De sectoren ‘Informatica, media en telecom’, ‘Textiel, kleding en schoeisel’, ‘Chemie, rubber en kunststof’, ‘Vervaardiging van transportmiddelen’, en ‘Energie, water en afvalverwerking’ kennen een sterk stijgende vraag.

Opvallend minder vacatures tijdens de laatste twaalf maanden kwamen er vanuit enkele dienstverlenende sectoren. Opmerkelijk is ook de achteruitgang van de bouwsector : 7,9% minder vacatures in de voorbije twaalf maanden in vergelijking met de twaalf maanden daarvoor. De concurrentie van buitenlandse bouwbedrijven is zwaar.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.