NL | FR | LU
Peoplesphere

Vlaamse werkloosheidsgraad zakt naar 6,02%.

Opnieuw 8,4% minder werkzoekenden! Vlaanderen telde eind juni 184.194 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 16.840 of 8,4% minder dan eind juni vorig jaar. De werkloosheid daalt ondertussen al bijna 3 jaar onafgebroken.

In elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en bij elke werkloosheidsduur: overal daalt opnieuw de Vlaamse werkloosheid. De kortdurige werkloosheid (-1 jaar) daalt met 10,5%. De groep tussen 1 en 2 jaar daalt met 9,1% en de zeer langdurige werkloosheid (+2 jaar) daalt met 4,7%. Ook de allochtone werkloosheid blijft verder dalen met 6,5%.

De werkloosheid daalt in de drie leeftijdsgroepen:

– De jeugdwerkloosheid (-25 jaar) daalt met 8,5%;
– De middenleeftijdsgroep (25 – 50 jaar) krimpt met 11%;
– Het aantal werkzoekende 50-plussers neemt af met 3,6%. Doordat mensen langer beschikbaar moeten blijven voor de arbeidsmarkt groeit het aantal werkzoekende 60-plussers met 28,4%. De 50- tot 55 jarigen en de 55- tot 60-jarigen dalen daarentegen met respectievelijk 14,1% en 10,5%.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters: “Maand na maand breken we records op de Vlaamse arbeidsmarkt. De werkloosheidsgraad in Vlaanderen is intussen al gezakt tot 6,02% en het aantal vacatures blijft stijgen. De keerzijde van de medaille is dat bedrijven de toenemende krapte voelen in hun zoektocht naar medewerkers. We hebben dus elk talent nodig op onze arbeidsmarkt. Sinds vorige maand krijgt elke werkzoekende, ongeacht zijn of haar leeftijd, dan ook automatisch vacatures toegestuurd die aanleunen bij zijn interesses en vaardigheden. Tot voor 18 juni gebeurde die matching voor 55-plussers niet automatisch, maar moesten de vacatures nog eens extra gevalideerd worden. Voortaan valt die beperking dus weg. Samen met de andere maatregelen van het pact tegen krapte en het versnellingsplan, zorgt deze automatische matching ervoor dat we in Vlaanderen doen wat we kunnen om de knelpunten bij de bedrijven op te lossen.”

Bron : Kabinet van Minister Philippe Muyters

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.