NL | FR | LU
Peoplesphere

Alle vragen over uitzendarbeid worden door een e-learning tool van het VFU beantwoord.

Elk jaar werken meer dan 680.000 personen als uitzendkracht. Veel mensen zitten echter nog met vragen: kan ik vakantie nemen als uitzendkracht, wat doet een uitzendconsulent, hoe zit het met zwangerschapsrust? Om hierop een antwoord te bieden ontwikkelde het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten (VFU) een e-learning: www.interiminfo.be. Gebruikers van deze tool krijgen tips over hoe ze het best solliciteren via een uitzendkantoor of vinden het antwoord op al hun vragen over het werken als uitzendkracht. Coaches maar ook leerkrachten kunnen hiermee aan de slag in de begeleiding van werkzoekenden en schoolverlaters.

Deze e-learning is een van de resultaten van het project Welqome (www.welqome.be). Dit project van VFU, met de financiële steun van de federale overheid, wil jongeren welkom heten op de arbeidsmarkt en hen meer kansen bieden in het vinden van een passende job. Heel wat events passeerden de revue: jongerencoaches en uitzendconsulenten leerden elkaar beter kennen tijdens de Job Scoutings, jongeren versterkten hun sollicitatievaardigheden in de Job Orientations én ontmoetten uitzendkantoren voor een echt sollicitatiegesprek tijdens de Job Huntings. Ondertussen zijn een 100-tal events georganiseerd en bereikte Welqome 2.700 jongeren.

Daarnaast zette het project in op onboarding (begeleidingstraject voor nieuwe uitzendkrachten) via de gloednieuwe Welqome app, die elke dag een leermoment op maat van een bedrijf kan voorschotelen. Deze app is sinds de lancering al 800 keer gedownload en bereikt dagelijks zo’n 350 mensen.

Tot slot ontwikkelde VFU nu ook een praktische e-learning omtrent uitzendarbeid. “We werkten hiervoor samen met uitzendconsulenten, jongerencoaches, vrijwilligers en juristen, om alle vragen en aspecten van uitzendarbeid in beeld te kunnen brengen”, zegt Brenda Van Deursen, projectmanager van Welqome.

“Het samenwerken met diverse stakeholders was heel positief en heeft tot een erg mooi eindresultaat geleid”, zegt Vincent Vandenameele, directeur van het VFU. “We willen iedereen met vragen over uitzendarbeid op een toegankelijke manier bereiken. De tool gaat hierin verder dan de bestaande instrumenten en gaat in op werkelijk alle vragen die er rond uitzendarbeid zouden kunnen bestaan. Bovendien zullen we de informatie ook up-to-date houden en zo steeds dé referentie zijn bij vragen over uitzendarbeid.”

De e-learning is laagdrempelig te bereiken via www.interiminfo.be , is gratis voor iedereen en toegankelijk voor smartphone gebruikers. Je kan de verschillende onderdelen één voor één doorlopen van ‘ik zoek werk’ tot ‘ik ben aan het einde van mijn uitzendcontract’ of je kan gericht zoeken naar een trefwoord via de zoekbalk. “We hopen hiermee heel wat onzekerheden over uitzendarbeid de wereld uit te helpen”, aldus Vincent Vandenameele.

Op 12 december 2019 rondt VFU het Welqome project af met een heuse ‘Welqome awards’ uitreiking. “We zetten hiermee uitblinkers in de uitzendsector en partnerorganisaties extra in de bloemetjes. Deze mensen zetten zich dagelijks in voor de begeleiding van jongeren naar een job en verdienen onze aandacht meer dan ooit”, besluit Vandenameele.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.