NL | FR | LU
Peoplesphere

Wereldspeler in technologie Siemens zet in op HR om ook in de digitaliseringsgolf pionier te blijven.

Technologiespeler Siemens heeft – als één van de eerste ondernemingen in België – het label ‘Employer ready for the future of work’ ontvangen van technologiefederatie Agoria. Het label maakt deel uit van Agoria’s ‘Be The Change’-charter, dat bedrijven oproept om hun personeelsbeleid af te stemmen op de arbeidsmarkt van morgen. Daarbij schuift de federatie tien engagementen naar voor, waarvan Siemens er reeds drie aanging. Digitaal leerplatform My Learning World helpt medewerkers om hun carrière in handen te nemen.

In 2018 maakte Agoria samen met de werkgelegenheidsagentschappen VDAB, Forem en Actiris ‘Be The Change’, een grondige studie die de evolutie van de arbeidsmarkt in ons land tot 2030 in kaart bracht. Vandaag werd een nieuwe editie van de studie gepubliceerd. Permanente vorming is één van de belangrijkste actiedomeinen waar de komende jaren moet in geïnvesteerd worden om de Belgische concurrentiekracht te verzekeren.

My Learning World

Siemens zet al langer fors in op onderwijs en ‘life long learning’ via o.a. ‘My Learning World’, een digitaal Learning Experience platform waarin meer dan 30.000 relevante e-learnings, video’s, webinars, VR-trainingen, e-books en meer worden aangeboden.

“Het platform laat medewerkers toe om zelf te kiezen waar en wanneer ze een opleiding willen volgen”, legt HR Director Ivo Christiaens uit. “Daardoor krijgt iedereen de kans om zijn of haar employability te vergroten en technische kennis op peil te houden. Een slim algoritme zorgt ervoor dat medewerkers aanbevelingen krijgen die passen bij hun profiel en ambities. Bovendien biedt het platform functies die het delen van interessante opleidingen tussen medewerkers ondersteunt.”

Om die leercultuur verder te ondersteunen, organiseert Siemens ook digitale leerweken. In die week worden medewerkers extra aangemoedigd om gebruik te maken van het leeraanbod.

“Daarmee willen we het signaal geven dat leren kan en mag”, vervolgt Ivo. “Op termijn hopen we uiteraard dat leren een tweede natuur wordt voor onze medewerkers en dat ze zelf hun optimale groei- en leerpad uitstippelen via My Learning World. Zo blijven ze relevant in hun huidige en toekomstige jobs, en dat is precies waarom we het Be The Change-charter hebben onderschreven.”

Bron: Siemens Belgium

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.