NL | FR | LU
Peoplesphere

De werkloosheid blijft dalen!

Vlaanderen telt eind juli 238.093 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 7.320 of 3% minder dan een jaar eerder. De WZUA’s, dat zijn werkzoekenden met een werkloosheidsuitkering, krimpen met 8,8%. De beperking in de tijd van de inschakelingsuitkering drukt het aantal WZUA’s terwijl er een opdrijvend effect uitgaat uit van de langere beschikbaarheid van 60-plussers en de SWT-ers.

De jongeren in beroepsschakelingstijd (BIT) stijgen met 4,6%. De BIT-groep omvat per eind juli zowel recente schoolverlaters als jongeren die vorig jaar afstudeerden. Dat komt doordat schoolverlaters pas na een beroepsinschakelingstijd van één jaar, een uitkering kunnen aanvragen. De beroepsinschakelingstijd begint ten vroegste op de eerste augustus die volgt op het einde van de studies, behalve indien de studies zijn stopgezet tijdens het schooljaar.

De restgroep ‘Andere’ (+19,9%) groeit. De jongeren die een éénjarige alternerende opleiding volgen na een initiële opleiding in het buitengewoon secundair onderwijs opleidingsvorm 3, verschijnen sinds kort in de groep ‘Andere’. Daardoor stijgt ook het aantal min-20-jarigen.

In Limburg daalt de werkloosheid met 6,2%. Vorig jaar dreven de ex-werknemers van Ford de Limburgse werkzoekendencijfers op. Veel ex-werknemers zijn ondertussen terug aan de slag of moeten zich niet langer meer inschrijven als werkzoekende. Dat verklaart de daling.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.