NL | FR | LU
Peoplesphere

4 zaken die werknemers op dit moment in een nieuwe job zoeken (hoe coronacrisis beïnvloedt de zoektocht).

Gemotiveerd en ervaren personeel vinden, is voor elke onderneming op dit moment moeilijk en daar zit de coronacrisis voor iets tussen, dat merkt Group S. Werknemers met ervaring die bij een stabiel bedrijf werken, zijn niet snel bereid om van werkgever te veranderen. Wie wel op zoek is naar een nieuwe job heeft daar vaak goed over nagedacht en heeft dus een duidelijk beeld van wat hij wil.

Als sociaal secretariaat ziet Group S deze vier belangrijke factoren bij kandidaten in hun zoektocht.

1. Optimaal evenwicht tussen werk en privé

Al jaren zijn werknemers op zoek naar een goede balans tussen werk en privé. Voor de coronacrisis was dit voor velen een moeilijke evenwichtsoefening die maar zelden tot een goed einde werd gebracht. De lockdownperiodes en het verplicht telewerken hebben hier voor een ommekeer gezorgd. Plots werd de tijd die normaal bijvoorbeeld aan pendelen van en naar de werkplaats werd besteed, integraal extra tijd voor het privéleven. Telewerken zal daarom ook in de toekomst een belangrijke factor blijven om medewerkers aan boord te houden en te overtuigen.

2. Persoonlijke zoektocht en zingeving

Meer dan vroeger denken we met z’n allen na over ons leven en dus ook over onze job. We staan meer stil bij de zingeving ervan en hechten dus meer belang aan hoe we ons werk gevoelsmatig ervaren. Kandidaten zijn omwille van die persoonlijk zoektocht dus vaker niet alleen op zoek naar een job of loon, ze willen dat hun waarden en de visie van de onderneming bij elkaar aansluiten.

3. Zekerheid en stabiliteit

De coronacrisis heeft een enorme impact op het bedrijfsleven. Welke de economische gevolgen op langere termijn zullen zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Niet echt verwonderlijk dus dat de meeste werknemers en kandidaten nu resoluut voor zekerheid en stabiliteit kiezen. Niemand had deze crisis en de duur ervan kunnen voorspellen en dus is dit een moeilijke factor om als werkgever in de hand te houden. Het is meteen ook een reden waarom ervaren werknemers nu niet vaak voor een andere job kiezen en goede kandidaten vinden dus extra moeilijk wordt.

4. Interne mobiliteit en autonomie

Medewerkers die hun job als passie zien en niet als een noodzaak kan je als werkgever alleen maar met open armen ontvangen. Belangrijk is ook om de motivatie hoog te houden. Je wil niet dat een gedemotiveerde werknemer anderen mee omlaag trekt. Geef je personeel daarom ook de ruimte om te groeien. Voor medewerkers zijn interne mobiliteit en autonomie daarom belangrijke criteria.

This website is brought to you by Quasargaming.com's online Fruitautomaten games such as Speelautomaten and Gokautomaten.